23.4 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Γιαννούλης: «Αν το Συνέδριο ακυρώσει την απόφαση της ΚΕ, τότε “θα κατέβει ο διακόπτης”»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον δρόμο προς τη διάσπαση βλέπει ότι θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που το Συνέδριο του κόμματος λάβει διαφορετικές αποφάσεις από αυτές της Κεντρική Επιτροπή ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» του Action24, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν το συνέδριο ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και δημιουργηθούν τέτοιοι συσχετισμοί, πιστεύω ότι «κατεβαίνει» ο διακόπτης».

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά για την εξέλιξη του κόμματος ανάλογα με τις αποφάσεις του Συνεδρίου ότι «τίποτα από όσα περιγράφονται με δραματικό τρόπο περί πραξικοπήματος, εκτροπής, απαξίωση της λαϊκής κυριαρχίας, δεν έχουν στοιχείο σοβαρότητας. Ακολουθούμε κανόνες οι οποίοι ψηφίστηκαν και ψηφίζονται εδώ και χρόνια από μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η καταστατική, η συνταγματική μας χάρτα και οφείλουμε να τη σεβόμαστε. Εάν συμβεί αυτό που περιγράφεται, δηλαδή ανακοινωθεί μια υποψηφιότητα που θα είναι και έμμεση παραδοχή όσων αποφασίστηκαν στην κεντρική επιτροπή και μετά στο συνέδριο πάει να ανατραπεί, θα σας το πω ευθέως, εκεί τελειώνει το πράγμα. Αν το συνέδριο ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και δημιουργηθούν τέτοιοι συσχετισμοί, πιστεύω ότι «κατεβαίνει» ο διακόπτης. Εκεί θα υπάρξει μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση».

Ένταση ανάμεσα σε Βρεττάκο και Γιαννούλη

Μια ένταση της στιγμής σημειώθηκε ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βρεττάκο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν χαμηλά ποσοστά στο κυβερνών κόμμα, με τον πρώτο να λέει στον κ. Βρεττάκο «είστε λίγο εκνευρισμένος σήμερα, ενώ συνήθως είστε ήρεμος», με τον ίδιο να απαντάει «μάλλον προσπαθείτε να με εκνευρίσετε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό