22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Στο τέλος κάθε επεισοδίου, είμαστε στεναχωρημένοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης κάνει το μεγάλο βήμα και φέτος θα τον απολαύσουμε και σε ρόλο παρουσιαστή.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης θα παρουσιάζει την εκπομπή του Mega με τίτλο «Fishy».

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μίλησε στο περιοδικό 7 μέρεςtv για το νέο του βήμα αλλά και για την αγάπη του για το ψάρεμα.

Θα ήθελες να μας δώσεις μια εικόνα για το τι περιλαμβάνει “η εκπομπή «Fishy». Πώς αισθάνεσαι που εγκαινιάζεις ένα νέο επαγγελματικό κύκλο διαφορετικό από αυτόν του ηθοποιού με τον οποίο σε έχουμε συνδέσει;

Το «Fishy» είναι μια ξαφνική δική μου σύλληψη. Δεν πατά ακριβώς πάνω στο μοτίβο των ταξιδιωτικών προγραμμάτων. Η ιδέα είναι μαζί με τον καλεσμένο κάθε φορά της εκπομπής, που συνήθως είναι κάποιος φίλος, να πηγαίνουμε με το σκάφος για ψάρεμα κάπου στο Ιόνιο. Μαζί μας θα έχουμε κι ένα σύμβουλο ψαρέματος και στόχος μας, φυσικά, είναι να πιάσουμε ένα ψάρι, το οποίο στη συνέχεια θα το μαγειρεύει ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος που θα μας περιμένει στο λιμάνι του τελικού προορισμού μας.Εκεί κάνουμε τη συνέντευξη μας τρώγοντας. Παράλληλα βλέπουμε ένα κομμάτι του νησιού και έπειτα, πάλι από το σκάφος, στο ηλιοβασίλεμα κάνουμε αποφώνηοη. Αν περιέγραφα το κόνσεπτ, θα έλεγα ότι περνάμε καλά σε μια μονοήμερη εκδρομή με καλεσμένο ένα φίλο.

Το ψάρεμα υπάρχει στη ζωή σου από τα παιδικά σου χρόνια;

Ακριβώς. Επειδή πλέον δεν έχω χρόνο για ψάρεμα λόγω δουλειάς, αποφάσισα να το συνδυάσω, οπότε τώρα περνάω όμορφα ψαρεύοντας με φιλαράκια μου και γνωρίζοντας παράλληλα νέους τόπους και νησιά, που δεν είχα επισκεφθεί.

Μετά από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού, όλοι έχουμε την ανάγκη να απολαύσουμε εικόνες της θάλασσας ή ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, έστω και τηλεοπτικά.

Μακάρι να μπορούσα να πάρω μαζί μου στη βάρκα και το κοινό της εκπομπής για να ζήσουν όλοι αυτή την εμπειρία. Στο τέλος κάθε επεισοδίου, είμαστε στεναχωρημένοι. Πιστεύω ότι το τηλεοπτικό κοινό έχει ανάγκη να δει ωραίες εικόνες, να ανοίξει λίγο το μάτι του. Του δίνουμε ιδέες για όμορφους μελλοντικούς προορισμούς, εύκολα προσβάσιμους.

Πότε ξεκίνησες να ψαρεύεις;

Όταν ήμουν πέντε χρόνων, στο Κρυονέρι Μεσολογγίου όπου μεγάλωσα.Με παρακίνησε ουσιαστικά ο πατέρας μου. Ήταν ψαράς. Είχε δίχτυα, μια ξύλινη βάρκα και σχεδόν καθημερινά ψαρεύαμε. Έτσι κόλλησα αυτό το υπέροχο μικρόβιο.

Ο πατέρας σου ήταν ψαράς στο επάγγελμα ή το έκανε από χόμπι;

Ήταν ψαράς και είχε παράλληλα και μια ψαροταβέρνα. Οπότε από την παραγωγή η ψαριά πήγαινε απευθείας στην κατανάλωση.

Ποιες είναι οι μνήμες σου από το Μεσολόγγι;

Θυμάμαι τους διαγωνισμούς ψαρέματος που κάναμε ή πώς μάθαινα να φτιάχνω αγκίστρια. Ταυτόχρονα, βέβαια, δούλευα και στο μαγαζί του πατέρα μου. Είτε ως σερβιτόρος είτε στο ταμείο… γενικότερα ήμουν παρών παντού, σε όλα τα πόστα. Στο Μεσολόγγι έζησα τους πρώτους έρωτες, τα πρώτα πάρτι. Δεν είναι τυχαίο που οι πιο ωραίες αναμνήσεις της ζωής συνδυάζονται με τη θάλασσα, είπε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό