20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ανήκουστο και εκτός κάθε τάξης» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών που θα πάει τη χώρα έως τις εκλογές.

Πρόσθεσε ότι «δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ» παρουσιάζουν την εν λόγω πρόταση ως «προαπαιτούμενα για τίμιες εκλογές» κάτι που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δείχνει πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι «η αμφισβήτηση της ομαλότητας, η αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, είναι η δημιουργία συνθηκών τοξικότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να εισάγει στην Ελλάδα «τις διχαστικές πρακτικές του ‘’τραμπισμού’’ προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα να δικαιολογήσει την πολιτική του υστέρηση στις δημοσκοπήσεις».

Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονομου. 

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεύθυνη και εξαιρετικά επικίνδυνη, «με επιπτώσεις και στην πορεία της οικονομίας ενδεχομένως και στα εθνικά μας ζητήματα». 

Στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές, είπε ότι έχει απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πως η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και την προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις προκλήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όταν γίνουν εκλογές να στηθούν και τρίτες κάλπες, λέγοντας ότι «η άποψη των πολιτών θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις τότε».

«Υπάρχουν οι εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική που όπως φαίνεται δε θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνηση με δεδομένο ότι η αυτοδυναμία είναι πάρα πολύ δύσκολη με την απλή αναλογική, έως αδύνατη. Υπάρχει η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην οποία η ΝΔ θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συγκροτήσει μια κυβέρνηση σαν αυτή που έφτιαξε το 2019. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα που θα διαμορφωθούν και η άποψη την πολιτών θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό