24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιάννης Νικοπολίδης: Ο 24χρονος κούκλος γιος του Αντώνη Νικοπολίδη που ακολουθεί τα χνάρια του!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο γιος του πρωταθλητή Ευρώπης το 2004 και άλλοτε τερματοφύλακα, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννης, είναι σήμερα 24 ετών και ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και η Βάσω Στασινού παντρεύτηκαν το 2000 και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: Τον Γιάννη Νικοπολίδη που γεννήθηκε την ίδια χρονιά και τα δίδυμα Γιώργο Νικοπολίδη και Μαριτίνα Νικοπολίδη που γεννήθηκαν έξι χρόνια αργότερα, το 2006.

Ποιος είναι όμως ο Γιάννης Νικοπολίδης που μαγνητίζει τα βλέμματα;

Ο Γιάννης Νικοπολίδης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2000 και από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, εντασσόμενος στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Σε ηλικία 18 ετών πήρε την απόφαση να συνδυάσει τις σπουδές στην κλασική φιλολογία με τον αθλητισμό στο Georgetown University, στο οποίο έμεινε για τέσσερα χρόνια. Στις 12 Ιανουαρίου 2022, οι New York Red Bulls τον επέλεξαν στο Νο71 του MLS Draft.

Με τη δεύτερη ομάδα των New York Red Bulls αγωνίστηκε σε 15 αγώνες του USL Championship. Στη διάρκεια της περσινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου επέστρεψε στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Λαμίας.

Στο παρελθόν, ο Γιάννης Νικοπολίδης έχει υπάρξει επίσης 20 φορές διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και από το 2023 αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα για την ομάδα της Κηφισιάς.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο 24χρονος είχε πει: «Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρός. Ήμουν 5-6 χρονών όταν έπαιξα στην πρώτη ακαδημία. Όταν ο μπαμπάς μου ήταν στο Euro, εγώ ήμουν τεσσάρων χρονών. Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνη την περίοδο. Δεν έχω καμία ανάμνηση. Εγώ ήμουν στο χωριό στην Άρτα με τη γιαγιά, οι γονείς μου ήταν στην Πορτογαλία αλλά δεν έχω κάποια ανάμνηση».

Είναι ένας ταλαντούχος νέος που τραβάει τα βλέμματα με την ομορφιά και το ανάστημά του.

Διαθέτει λογαριασμό στο Instagram ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ενεργός.

Η σχέση με τον πατέρα του Αντώνη Νικοπολίδη

Ο Γιάννης Νικοπολίδης τον Ιούνιο του 2023 είχε δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μέσα σε όλα μίλησε για τον πατέρα του και αναφέρθηκε σε όσα θυμάται να λέει ο κόσμος στον δρόμο στον πατέρα του, αλλά και σε όσα ακούει ο ίδιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Έχω αναμνήσεις από το να σταματάνε τον μπαμπά μου στον δρόμο για αυτόγραφα, φωτογραφίες, βρισίδια, όλα. Το να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο και να τα “χώνει” στους αθλητές, καλώς ή κακώς είναι και ένας τρόπος εκτόνωσης. Στην Ελλάδα έτσι είναι το γήπεδο, πας να ρίξεις τη βρισιά σου και γυρνάς στο σπίτι ήρεμος. Εγώ ως τερματοφύλακας τα ακούω όλα, αλλά κάνω πως δεν τα ακούω… Αν δώσεις λίγο τυράκι, γυρίσεις κοιτάξεις, πεις κάτι, αρχίζουν πιο δυνατά. Όσο τους αγνοείς, τόσο περισσότερο ηρεμούν» είπε ο νεαρός γκολκίπερ.

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και για το βάρος που κουβαλάει το επίθετο του λόγω του πατέρα του. «Έχει και τα καλά του έχει και τα κακά του. Για μένα είναι κάτι που το αντιμετωπίζω καθημερινά οπότε δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει διαφορά, το έχω συνηθίσει» δήλωσε ο Γιάννης Νικοπολίδης.

Τέλος, αποκάλυψε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι στόχοι του: «Θέλω να παίξω στο Champions League, υψηλότερο επίπεδο, ίσως κάποιο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική θα ήταν ένα όνειρο».

Όσον αφορά τις προλήψεις και τα γούρια που υπάρχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Γιάννης Νικοπολίδης είχε απαντήσει πως: «Η μητέρα μου το παραδέχτηκε ότι μου φέρνει γκαντεμιά, όποτε έχω αγώνα πλέον φεύγει από το σπίτι. Έχω φίλους που αλλάζουν θέση στο ημίχρονο, κλείνουν πόρτες με ενέργειες, με γούρια, με μάτια. Εγώ πρέπει να βάλω πρώτα την αριστερή και μετά την δεξιά κάλτσα».

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό