15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Γεωργιάδης σε γιατρούς: Τραγική η απόφασή σας, συνιστά εκβιασμό εκατομμυρίων ασθενών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης βρίσκονται Άδωνις Γεωργιάδης και ιδιώτες ιατροί, με τον υπουργό Υγείας να καλεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να «ξανασκεφτεί» την απόφασή του για αναστολή της συνταγογράφησης και έκδοση ή εκτέλεση παραπεμπτικών από την Παρασκευή και μέχρι την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου από την Ολομέλεια.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έκανε λόγο για μια «τραγική» απόφαση, η οποία συνιστά εκβιασμό για τους ασθενείς. «Πρόκειται για έναν εκβιασμό εκατομμυρίων ασθενών οι οποίοι θα μπουν σε μεγάλη ταλαιπωρία. Αυτή η απόφαση του ΠΙΣ, εάν εφαρμοστεί θα είναι τραγική. Η ρύθμιση έχει έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα όπου χρειαστεί. Σε πνεύμα καλοπιστίας λέω στον Σύλλογο να μην προχωρήσει στην απόφαση, θα είναι επιζήμια για τους ασθενείς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα κάνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, εκτιμώντας πάντως πως η διάταξη για τις ποινές σε όσους ιδιώτες γιατρούς αρνηθούν να συνδράμουν το ΕΣΥ, δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί.

Όπως ενημέρωσε, είχε σήμερα επικοινωνία με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους και ήδη βρέθηκε λύση για τα «δύσκολα» νοσοκομεία της Ξάνθης, της Δράμας και της Σπάρτης, ενώ αναμένει απαντήσεις και για άλλες κρίσιμες περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση, απαντώντας και στο σχετικό αίτημα από πλευράς αντιπολίτευσης – ανάμεσα σε άλλους το ζήτησε ο Παύλος Πολάκης – για απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης, ο Αδωνις Γεωργιάδης διαμήνυσε πως το άρθρο «δεν αποσύρεται, θα υπάρχει εσαεί, και για τον επόμενο υπουργό Υγείας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό