20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νοικοκυριά να καταστραφούν από την εισαγόμενη κρίση

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νοικοκυριά να καταστραφούν από την κρίση του εισαγόμενου πληθωρισμού έδωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα της ανοιχτής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

«Όπως αντιμετωπίσαμε την κρίση στον Έβρο και την κρίση της πανδημίας, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την κρίση του εισαγόμενου πληθωρισμού. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αύριο σειρά μέτρων, κυρίως για την προστασία του μεσαίου εισοδήματος και της βιομηχανίας, από την κρίση του εισαγόμενου πληθωρισμού (…) Δεν θα αφήσουμε τα νοικοκυριά να καταστραφούν, αλλά ούτε θα χρησιμοποιήσουμε μεθοδολογίες και εργαλεία, που θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι καλό» υπογράμμισε.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμα ότι το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι το πρώτο που θα αντλήσει πόρους στην ενωμένη Ευρώπη, ώστε συνδυάζοντάς τους με εκείνους του Ταμείου Ανάκαμψης να πετύχει αναπτυξιακό αντίκρισμα.

Πρόσθεσε ότι κατά τον μήνα Αύγουστο ο δείκτης PMI παρουσίασε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Αντίστοιχα, και στις εξαγωγές, σημειώθηκε η καλύτερη επίδοση, τόσο σε επίπεδο όγκου, όσο και τζίρου, από τότε που μετριέται ο δείκτης.

Γνωστοποίησε δε, ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος νόμος για βιομηχανικά πάρκα, ώστε να εκκινήσει η σχετική διαδικασία και να απορροφηθούν τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για αυτά από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό