18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερουλάνος στον ΣΚΑΪ: «Ναι» στις συνεργασίες – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη βεβαιότητα ότι «σαφέστατα μπορεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρολό το ΚΙΝΑΛ» εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Πάνος Γερουλάνος. 

«Το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας είναι σπίτι του, με 2 εκατ. Έλληνες να μην πηγαίνουν στην κάλπη» δήλωσε  κ. Γερουλάνος.

«Αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν φύγει από την κάλπη από το 2009 και μετά ο ένας χώρος που υποεκπροσωπείται σήμερα είναι ο προοδευτικός χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη» σχολίασε.

«Βάση της πρότασής μας είναι η γενναία αποκέντρωση της εξουσίας στη χώρα, δεν μπορεί να γίνει αυτό από τα υπουργικά γραφεία (…) κι αυτό θέλει θάρρος. Από τη μια έχουμε τη ΝΔ που πέρασε το νόμο για το επιτελικό κράτος και συγκέντρωσε περισσότερες εξουσίες, κι από την άλλη πλευρά έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει χάσει ευκαιρία να καπελώσει και επιμελητήρια και πανεπιστήμια και τοπική αυτοδιοίκηση ό,τι δεν τον βόλευε κοίταξε να το χειραγωγήσει». 

Στο θέμα των συνεργασιών διευκρίνισε ότι, τάσσεται υπέρ των συνεργασιών, αλλά «οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασίες γίνεται με συγκεκριμένη πρόταση και διαπραγματεύεσαι ανάλογα με τη δύναμη που έχεις στις εκλογές». 

Όπως τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, «σήμερα ενώ όλο το πολιτικό σύστημα λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο όλοι επενδύουμε ξανά και ξανά το ίδιο. Πάμε να βάλουμε 60 δισεκ. ευρώ σε μια μηχανή που δε δουλεύει από την οποία όμως είναι προστατευμένοι αυτή που έχουν. Μένουν έκθετοι τα μεσαία και τα χαμηλά στρώματα».  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό