14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερουλάνος σε ΣΚΑΪ για τι θα κάνει με υποψήφιο Παπανδρέου: «Υποθετικό σενάριο…» Δήλωση Λοβέρδου

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί στον ΣΚΑΪ το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος για το τι θα πράξει σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ερωτηθείς για το εάν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου όντως κατέλθει στη διεκδίκηση της ηγεσίας, απάντησε «και πάλι είναι ένα υποθετικό σενάριο, και εγώ δε θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα… Επιμένω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να μιλάμε για τα θέματα που αφορούν τον κόσμο» και όχι «πώς κυνηγά ο ένας την καρέκλα του άλλου». 

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό απάντησε ότι «είναι σαφές ότι προβληματίζει τον κ. Παπανδρέου το μέλλον της παράταξης, και θέλει να βεβαιωθεί ότι αυτά που κτίζονται τώρα είναι μια εγγύηση ώστε να πάμε μπροστά». Είναι είπε, μια εύλογη αγωνία σε μια εσωκομματική διαδικασία, οποιαδήποτε συζήτηση τέτοιου τύπου είναι καλή για το κόμμα.

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως κ. Παπανδρέου είναι εγγυητής των διαδικασιών και της πορείας του κόμματος, όλα τα αλλά είναι υποθετικά σενάρια και όσο ασχολούμαστε με αυτά δεν ασχολούμαστε με θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Πρόσθεσε «δεν ξέρω τι απήχηση έχει στους πολίτες ο Παπανδρέου, έχει κόσμο που τον ακούει στα κοινωνικά μέσα. Θεωρώ δεδομένο ότι οι ηττημένοι θα σεβαστούν την εκλογική διαδικασία και θα στηρίξουν τον νικητή». 

Για το θέμα των συνεργασιών ο κ. Γερουλάνος σχολίασε ότι «για να αποσυγκεντρώσουμε τον πλούτο που είναι συγκεντρωμένος σε λίγα χέρια, πρέπει να αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία με σοβαρές διοικητικές δομές στη χώρα μας». «Με όποιον ασπαστεί το πρόγραμμά μας θα κάτσουμε να συζητήσουμε τι κοινά έχουμε και τι διάφορες… σε βάση θέσεων μπορείς να συζητήσεις οποιαδήποτε συνεργασία» διευκρίνισε. 

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Σημείωσε την ανάγκη «να βγούμε μπροστά στην κοινωνία με ατζέντα που απάντα σε σημερινά προβλήματα». «Πολύ ωραία η συζήτηση που γίνεται για το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ ωραία κι η πλάκα που γίνεται για το ΠΑΣΟΚ, το σημαντικό όμως είναι να ξέρει κόσμος ότι έχουμε προτάσεις που τον αφορούν σήμερα, κι αυτός είναι ο λόγος που κατεβαίνω σήμερα υποψήφιος. Το μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τοπου είναι ότι λείπουν δυο εκατ. ψηφοφόροι από τις κάλπες. Έχουν γυρίσει την πλάτη στην κάλπη και αυτό δείχνει την απαξίωση της πολιτικής».

«Τα στελέχη στη Βουλή είναι εξαιρετικά, έχουν εξαιρετικά υψηλού επίπεδο με ουσιαστική αντιπολίτευση με προτάσεις, όποιος κι αν είναι πρόεδρος αυτό θα συνεχίσει ο εκπρόσωπος της ΚΟ και ο πρόεδρος θα υπάρχει που δουλεύει στο κόμμα» διευκρίνισε ερωτηθείς για το γεγονός ότι αυτός ο Παύλος Χρηστίδης και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι εκλεγμένοι βουλευτές. 

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στο κόμμα, με ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο, να κάνουμε νέο καταστατικό, πολύ θαρραλέο σύγχρονο, να βρούμε τον κόσμο που σήμερα δεν είναι εκεί» είπε ο Παύλος Γερουλάνος. 

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 έστειλε μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στους κυρίους Βενιζέλο και Σημίτη να εγγυηθούν την ενότητα και τις διαδικασίες.

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Παπανδρέου ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι «οποιοσδήποτε είναι υποψήφιος εγώ θα είμαι εκεί, κι όπως καλωσόρισα τους άλλους υποψηφίους θα καλωσορίσω και τον κ. Παπανδρέου».

Απαντώντας σε ερώτηση αν του ζήτησε ο κ. Παπανδρέου να αποσύρει την υποψηφιότητα του, ο κ. Λοβέρδος αρκέστηκε να δηλώσει πως «ό,τι μου είπε στην ολιγόλεπτη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα το μάθετε από τον ίδιο αν θέλει να το πει».  

Στο μεταξύ ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να ανακοινώσει πιθανόν και σήμερα  Δευτέρα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, άφησε χθες το βράδυ σε συνέντευξη της η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Μπατζελή.

Σήμερα, περίπου στη 1 το μεσημέρι, o κ. Παπανδρέου θα επικοινωνήσει με τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη. Στη συνέχει αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον βουλευτή και επίσης διεκδικητή της ηγεσίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό