26.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Γερουλάνος: «Ζητώ την ψήφο σας για νέα πορεία νίκης» – Προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης», τόνισε το βράδυ της Τετάρτης (2/10) ο Παύλος Γερουλάνος, πραγματοποιώντας την κεντρική ομιλία του στην Αθήνα. 

«Ξεκινήσαμε μαζί. Μία πορεία χωρίς συμβιβασμούς. Χωρίς παζάρια. Χωρίς εκπτώσεις. Με τις αξίες μας ψηλά! Μια πορεία που δεν λύγισε ποτέ. Ούτε με τις δημοσκοπήσεις! Ούτε με τις προβλέψεις! Ούτε με τις φήμες και την παραφιλολογία! Δεν το βάλαμε κάτω! Και σας ευχαριστώ γι’ αυτό», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, που έγινε μπροστά από την Παλαιά Βουλή.

Ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε πως η δική του υποψηφιότητα είναι η μόνη που «διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο». Στις 6 Οκτωβρίου, πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ζητώ την ψήφο σας» και τόνισε πως εγγυάται την «αλλαγή ηγεσίας» στο κόμμα. «Εγγυώμαι, την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης, για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα! Για την Ελλάδα! Για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα!», ανέφερε.

Είπε ακόμη πως ο πήχης ανέβηκε ψηλά και την Κυριακή θα πάει ψηλότερα γιατί θα στηθούν κάλπες «για πρωθυπουργό». «Την Κυριακή ψηφίζουμε για τον άνθρωπο που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και θα το απογειώσει. Που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ την αξία που αξίζει. Που θα κοιτάξει τον κο Μητσοτάκη στα μάτια και θα του πάρει τις εκλογές», συμπλήρωσε.

«Βολές» σε Ανδρουλάκη

Συνεχίζοντας την ομιλία, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε πως «για να νικήσουμε, πρέπει να κάνουμε αλλαγές». Χαρακτήρισε πρώτη αλλαγή, την αλλαγή αρχηγού και έριξε βολές» στον Νίκος Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «ψάχνει να κατηγορήσει άλλους για τα λάθη του». «Θυμήθηκε τελευταία, ξανά, το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Για να μου επιτεθεί προσωπικά. Φαίνεται να ξεχνάει από πού ξεκινήσαμε. Τη μαύρη τρύπα που άφησε για το ΠΑΣΟΚ στην πρωτεύουσα, η περίοδος των μνημονίων. Φαίνεται να ξεχνάει την τιτάνια προσπάθεια που κάναμε μαζί, το 2019, για τον Δήμο της Αθήνας. Όταν πήραμε 28.000 ψήφους! Υπερδιπλάσιο ποσοστό από το κίνημα! Φαίνεται να ξεχνάει τα ψηφοδέλτια που προστάτευαν υποψήφιους και στόχευαν άλλους. Φαίνεται να ξεχνάει τους δικούς του που αντί να ασχολούνται με το πώς θα ανεβάσουμε το κίνημα, τους ένοιαζε μόνο να κόψουν βουλευτές από την Περιφέρεια και πώς θα εκλέξουν ευρωβουλευτή τον γραμματέα».

Σημείωσε ακόμη ότι η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα στην οποία ανέβηκε ο απόλυτος αριθμός ψήφων για το ΠΑΣΟΚ, από τις εθνικές εκλογές στις ευρωεκλογές ήταν η Αθήνα. Πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη» αλλά πρόεδρο «με κότσια», που θα κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. «Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη! Αυτό σημαίνει ηγέτης». 

«Ή θα νικήσω τον Μητσοτάκη ή θα κάνω εκλογές για αρχηγό το ίδιο βράδυ»

Στη συνέχεια, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές αρκεί να «ξυπνήσουν» οι ψηφοφόροι του. Επανέλαβε την πίστη του ότι μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση: «Σας το λέω, λοιπόν, και σας το λέω ξεκάθαρα: Ή θα νικήσω τον Μητσοτάκη, ή θα κάνω εκλογές για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ! Το ίδιο βράδυ. Χωρίς αστερίσκους. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα νικήσουμε». 

Σημείωσε πως ο πήχης δεν ανέβηκε επειδή πέφτει η Νέα Δημοκρατίας αλλά διότι η ελληνική κοινωνία «διψάει για αλλαγή». ««Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε το σύστημα. Ερχόμαστε για να ανατρέψουμε το σύστημα. Για να το κάνουμε πιο δίκαιο. Πιο δημοκρατικό. Πιο ανθεκτικό. Για να αλλάξουμε παράδειγμα στο πώς διοικείται αυτός ο τόπος. Πώς παράγει πλούτο. Και πώς τον διανέμει. Ερχόμαστε για να σπάσουμε το υπερσυγκεντρωτικό κράτος του Μεγάρου Μαξίμου. Δίνοντας εξουσία, πόρους, περιουσία, αρμοδιότητες, ευθύνες σε αναγεννημένους φορείς όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη. Αυτό πρεσβεύει η Αναγέννηση. Το σχέδιο μου για την πατρίδα», πρόσθεσε.

Αλλαγή στο παραγωγικό πρότυπο της χώρας

Τόνισε ότι το σχέδιό του είναι να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας. Να μετατραπεί από ένα παραγωγικό μοντέλο, που βασίζεται στις εισαγωγές και στην κατανάλωση, σε ένα παραγωγικό μοντέλο επενδύσεων, εξωστρέφειας και καινοτομίας. Από ένα παραγωγικό μοντέλο που παράγει συνεχώς νεόπτωχους που δουλεύουν όλο και περισσότερο αλλά το εισόδημα τούς φτάνει όλο και λιγότερο, σε ένα παραγωγικό πρότυπο που παράγει καλές θέσεις εργασίας με καλά εισοδήματα. Από ένα παραγωγικό μοντέλο που ερημώνει την Περιφέρεια και επιβαρύνει το δημογραφικό, σε ένα παραγωγικό πρότυπο, που επενδύει στις πλουτοπαραγωγικές πηγές κάθε περιοχής, με τοπικά σχέδια ανάπτυξης, και δημιουργεί κίνητρα για να κάνουν τα νέα ζευγάρια οικογένεια, ανέφερε.

Φωτο: Eurokinissi

Έκανε λόγο για μια οικονομία «πατριωτική», που θα δημιουργήσει πλούτο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα τον μοιράσει δίκαια, κοινωνικά, γεωγραφικά, διαγενεακά. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως θα αξιοποιήσει συγκεκριμένα «εργαλεία», για να στηριχθεί η ελληνική δημιουργία: το φορολογικό σύστημα, με δίκαιη φορολόγηση του πλούτου, εκεί που πραγματικά υπάρχει, με μείωση έμμεσων φόρων και φορολόγησης του εισοδήματος από εργασία, με  δημιουργία περιφερειακών χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σε όλη την ελληνική επικράτεια, με επανασχεδιασμό αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με κατάργηση του Υπερταμείου, και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από τις τοπικές κοινωνίες και με αύξηση της δαπάνης για την έρευνα (δημόσια + ιδιωτική) από 1,5% του ΑΕΠ στο 4% σε τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος είναι πρόεδρος, μετά τις εκλογές θα ζητήσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Δημογραφικό. Τι πρέπει, όμως, να γίνει για το Δημογραφικό; Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε:

«Πρώτο κλειδί: Χρειάζεται να δημιουργήσουμε άμεσα πολλές και καλές δουλειές, με καλό εισόδημα. Με αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας. Αυτό που διασφαλίζει η Αναγέννηση.»Δεύτερο κλειδί: Κίνητρα για περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας. Ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν τα νέα ζευγάρια την απόφαση να κάνουν παιδιά.»Τρίτο κλειδί: Γενναία κίνητρα απόκτησης παιδιού, με θέσπιση Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού για κάθε παιδί και όχι μόνο.»Τέταρτο κλειδί: Νέα χέρια στην οικονομία. Με κίνητρα για επιστροφή των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό. Θαρραλέα φορολογική ελάφρυνση νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Στοχευμένες δράσεις στη μεταναστευτική πολιτική.»Πέμπτο κλειδί: Καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Για να πιάνουν τόπο περισσότερο τα χρήματά μας. Με εκδημοκρατισμό της Ενέργειας, για να μπορούν οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια, οι Συνεταιρισμοί να δίνουν φθηνό ρεύμα σε ευάλωτους, ενεργοβόρες επιχειρήσεις, και αγρότες. Με μείωση του κόστους στέγης, βάζοντας στο επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών. Με απαλλαγή από τους μεσάζοντες, αξιοποιώντας εργαλεία από τη διεθνή εμπειρία, όπως τα ηλεκτρονικά δημοπρατήρια. Με προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας από διεθνείς διακυμάνσεις. Με εξοντωτικούς ελέγχους. Με μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, και άρση των εμποδίων για να μπουν νέοι παίκτες σε κάθε κλάδο της αγοράς και να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ.»Και έκτο αλλά πρώτιστης σημασίας κλειδί:  Διασφάλιση της δημόσιας ποιοτικής Υγείας και Παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Μίλησε ακόμη για ενότητα και νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί να δίνει τις μάχες παντού, κι όπως υπογράμμισε, είναι έτοιμος να υπηρετήσει την ενότητα. «Να φύγουμε από το κόμμα των “κολλητών” και να χτίσουμε το κόμμα των πολιτών και όλων των στελεχών», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του έστειλε το εξής μήνυμα: «Πλημμυρίστε τις κάλπες και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Η μεγάλη συμμετοχή ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη συμμετοχή νομιμοποιεί τον νέο αρχηγό. Και με μεγάλη συμμετοχή ξεκινάμε το ταξίδι της νίκη στις επόμενες εκλογές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό