13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερουλάνος: Αυτονόητο ότι θα διεκδικήσω μέχρι τέλους την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για τους στόχους της υποψηφιότητας του, τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

O υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι «Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν τόσο καλύτερη θα είναι η διαδικασία για τις εκλογές στο Κίνημα αλλαγής», ενώ σημείωσε ότι «η διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων ανοίγει την συζήτηση και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και αυτό είναι πρωτίστως καλό για την δημοκρατία».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στην ΕΡΤ και προσδιορίζοντας τους στόχους της υποψηφιότητας του, είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι η δική μου υποψηφιότητα δεν κανιβαλίζει την πολιτική και θεωρώ ότι στην διαδικασία αυτή πρέπει να επιμείνω να συζητήσουμε για το σήμερα και το αύριο της χώρας».

Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη ευρύτερη συνεργασία προς τα αριστερά ή τα δεξιά της παράταξης, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «όλα είναι θέμα πολιτικής» και ανέφερε ότι χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης από αυτό που ακολούθησαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, το οποίο να βασίζεται σε μια διευρυμένη παραγωγική βάση. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα ότι επενδύεται ένας πακτωλός χρημάτων σε μια μηχανή που έχει σπάσει.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «πρωτίστως πρέπει να έχουμε μια πρόταση συγκεκριμένη για τη χώρα. Πάνω σε αυτή την πρόταση θα συζητήσουμε. Να βεβαιωθούμε ότι πάμε προς την ίδια κατεύθυνση με τους συνομιλητές μας. Έθεσε μάλιστα το ρητορικό ερώτημα ποιο κόμμα είναι διατεθειμένο να αφαιρέσει εξουσία από πάνω του και να την περάσει στην κοινωνία εκεί που πραγματικά λογοδοτεί; Πιο κόμμα εξουσίας θα παραδεχτεί ότι δεν ακολούθησε τον σωστό δρόμο». Σημείωσε δε ότι οι συγκυβερνήσεις στο παρελθόν δεν έγιναν με αυτούς τους όρους και για αυτό δεν πήγαν καλά.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τη πολιτική και αναφερόμενος στο σύνθημα «η αλλαγή είσαι εσύ» εξήγησε ότι απευθύνεται στον πολίτη και ιδίως σε αυτούς που απογοητευμένοι έστρεψαν την πλάτη στην πολιτική.

Όσον αφορά ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή κάτι άλλο απάντησε ότι «ένα όνομα στην αρχή της διαδικασίας δεν το αλλάζεις. Το κάνεις μόνο ως επιστέγασμα μιας πολιτικής διαδρομής. Μάλιστα το εξειδίκευσε λέγοντας, πρώτα προσδιορίζονται οι αρχές και οι αξίες , ακολουθεί η δημιουργία καταστατικού, έπεται η εξόρμηση για την εξεύρεση όλων των στελεχών που για μεγάλο χρονικό διάστημα έμειναν στην αδράνεια». «Αφού γίνουν αυτά με επιτυχία και αν χρειάζεται αλλάζεις το όνομα», τόνισε ο κ. Γερουλανος και πρόσθεσε «Υποστήριξα το ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι η αλλαγή του ονόματος στο ξεκίνημα θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες».

Σχετικά με την υποψηφιότητα του απάντησε ότι είναι αυτονόητο ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους της διαδικασίας, την προεδρία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

O Άλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα μέλος του συνεργείου της νέας του ταινίας – Τα πρώτα στοιχεία

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του – Πού αφήνει την περιουσία του, η τελευταία επιθυμία του

Άλεκ Μπάλντουιν: Ποια ήταν η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς που σκοτώθηκε στην ταινία «Rust»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό