22.9 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Γεροβασίλη: Σε λίγες μέρες θα μιλήσω για την υποψηφιότητα μου – Ο Κασσελάκης δεν θα έχει 2η ευκαιρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις πολιτικές ζυμώσεις που συμβαίνουν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και για τις διαδικασίες που απαιτούνται ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του κόμματος μίλησε στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» στο Attica TV η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις διαδικασίες που προβλέπει το κόμμα σχετικά με τους κανόνες που ορίζει το καταστατικό για το ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, η κα Γεροβασίλη ανέφερε «Το καταστατικό δεν έχει σαφείς προβλέψεις αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως με την εκλογή Κασσελάκη ο οποίος πέρασε και μπήκε χωρίς να έχουμε σαφή χαρακτηριστικά για τον ίδιο. Καλοβαλμένος, φιλόδοξος, με επικοινωνιακό ταλέντο. Το περιεχόμενο του όμως αποκαλύφθηκε με τον χρόνο. Στο παρελθόν έχουμε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά μας κάποιον με δικαστικές εκκρεμότητες. Το καταστατικό έπρεπε να έχει προβλέψεις. Σήμερα με δεδομένη από τις προηγούμενες εκλογές η συλλογή 30 υπογραφών από τα μέλη είναι απαραίτητη. Εδώ θα έπρεπε να μπουν προϋποθέσεις τώρα και όχι φωτογραφικές υποψηφιότητες».

«Βολές» σε Κασσελάκη

Αναφορικά με την εκλογή του Στέφανου Kασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος και την αρνητική, όπως χαρακτηρίζεται, εμπειρία η κ. Γεροβασίλη σημείωσε «Άνοιξε η συζήτηση αν πρέπει να μπουν περισσότερες προϋποθέσεις. Δεν ξέρω αν θα ξαναγίνει συζήτηση στην ΚΕ. Στο συνέδριο θα αποφασιστούν οι κανόνες. Αυτός ο οποίος θέλει να ηγηθεί πρέπει να σέβεται τις αξίες και τις αρχές ενός αριστερού σύγχρονου κόμματος. Το καταστατικό είναι αυτό που βάζει τους κανόνες. Η το σέβεσαι ή δεν το σέβεσαι και φεύγεις».

Αναφορικά με τους 76.000 ψηφοφόρους οι οποίοι στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη στις περσινές εσωκομματικές εκλογές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό αλλά τότε δεν γνωρίζαμε το πολιτικό περιεχόμενο του. Είμαι σίγουρη ότι αν πέρσι είχαν εμφανιστεί οι θέσεις του δεν θα ήταν ίδια η έκβαση του αποτελέσματος. Η ΚΕ που είναι αρμόδιο όργανο τον αμφισβήτησε και υπερψήφισε τη μομφή εναντίον του».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «Το κόμμα έδωσε μεγάλη ανοχή. Του δόθηκε τεράστιος πολιτικός χρόνος. Σε αυτόν τον χρόνο η ανοχή που έδειξαν οι περισσότεροι ήταν αρκετή. Εγώ έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου από τον Φεβρουάριο. Είχα αντιληφθεί πολύ νωρίς, σχεδόν από την αρχή τι θα συνέβαινε αλλά αρχικά σκέφτηκα ότι έκανα λάθος, και έτσι έδωσα χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που κατέρρεε και απομακρυνόταν σταθερά από τις πολιτικές αξίες ενός αριστερού χώρου που θέλει να εκπροσωπήσει συγκεκριμένα στρώματα στην κοινωνία. Από το καλοκαίρι και μετά, τα πράγματα ήρθαν ραγδαία, με πρωτοβουλίες, με αρνητική και επιθετική παρέμβαση απομακρυνόμενος από τον τρόπο που ήταν θεμιτός».

«Για εμένα το “Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” ήταν υποχρέωση μου να σηκώσω το γάντι. Συντάχθηκα με την πλειοψηφία του συνεδρίου και συνέχισα την πορεία μου. Κάτι που δεν είναι σε θέση να κάνει ο κ. Κασσελάκης σήμερα. Ήμουν εκείνη που βγήκε και είπε ότι ο έπρεπε να ανοίξει μόνος του το ζήτημα των εκλογών. Θα είχαμε μια συντεταγμένη περίοδο εκλογών. Ο ίδιος προκάλεσε την μομφή. Έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το γάντι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσω αν θα είμαι υποψήφια»

Σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι και εκείνη υποψήφια πρόεδρος στο επερχόμενο συνέδριο, η κ. Γεροβασίλη αποκάλυψε «Η προεδρική καρέκλα δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο για εμένα και το έχω δείξει στην πορεία μου. Νομίζω ότι σε δύσκολες περιόδους, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε σωστά, με λάθη και παραλείψεις χωρίς να αποκλίνει από την ιδεολογία του. Δεν είναι αυτοσκοπός ωστόσο, δεν σέρνομαι από τα γεγονότα. Ακολουθώ αυτό που θεωρείται η πιο πρόσφορη λύση. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσω. Είναι υπαρξιακή στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι μια μάχη υπέρ βωμών και εστιών. Όσοι απογοητεύτηκαν θα επανέλθουν και θα δώσουμε όλοι μαζί μια μάχη για να επιστρέψουμε στην αξιοπρέπεια»

Στο ενδεχόμενο μιας επανεκλογής του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προεξόφλησε ότι «Ο Κασσελάκης ικανοποιεί ένα δικό του αφήγημα και σχέδιο. Κατασκευάζει εχθρούς, αντιπάλους και υπονομευτές για να θυματοποιείται ο ίδιος. Είμαι βέβαιη ότι δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα. Από αξιοπρέπεια θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί ο ίδιος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό