18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία – Uniper: Κρατικοποιείται μεγάλη εταιρία φυσικού αερίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Γερμανία: Το γερμανικό κράτος θα εθνικοποιήσει τη γιγάντια εταιρεία αερίου Uniper, ανακοίνωσε ο φινλανδός ιδιοκτήτης της.

Το γερμανικό κράτος θα εθνικοποιήσει σε ποσοστό 98,5% τη γιγάντια εταιρεία φυσικού αερίου Uniper, η οποία ασφυκτιά εξαιτίας των περικοπών στην παροχή ρωσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πλειοψηφικός μέτοχος της επιχείρησης, ο φινλανδικός όμιλος Fortum.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στο Βερολίνο και τον σκανδιναβικό όμιλο, η Γερμανία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 500 εκατ. ευρώ το 56% του κεφαλαίου που κατέχει η Fortum και θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 8 δισεκ. ευρώ, αναφέρει η φινλανδική επιχείρηση σε ανακοίνωσή της. «Μετά την αύξηση κεφαλαίου και την αγορά των μετοχών, το γερμανικό κράτος θα διαθέτει περίπου το 98,5% της Uniper», διευκρινίζει η Fortum.

Την περασμένη εβδομάδα, το Βερολίνο έθεσε υπό καθεστώς εποπτείας τη θυγατρική στη Γερμανία του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, με το διυλιστήριο PCK (Schwedt) να περνάει στον έλεγχο της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό