28.2 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Γερμανία: Όλα τα καταστήματα και τα σχολεία ανοίγουν εντός του Μαΐου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ναι στην επανεκκίνηση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων, των σχολείων και των υπαίθριων χώρων άθλησης, αν και υπό προϋποθέσεις, είπε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς και οι κυβερνήσεις όλων των κρατιδίων της Γερμανίας, σύμφωνα με προσχέδιο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το οποίο έχει χθεσινή ημερομηνία (5 Μαΐου), πρόκειται για εφικτά μέτρα, δεδομένου ότι μετά την πρώτη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, στις 20 Απριλίου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού παρέμεινε μικρός.

Με βάση τα επίπεδα μόλυνσης, τα κράτη θα αποφασίσουν ξεχωριστά για το σταδιακό άνοιγμα πανεπιστημίων, εστιατορίων, μπαρ, ξενοδοχείων, εμπορικών εκθέσεων, στούντιο καλλυντικών, οίκων ανοχής, θεάτρων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων και ντίσκο, όλα υπό ορισμένες προϋποθέσεις υγιεινής και και με αποστάσεις, σύμφωνα με το προσχέδιο.

Όλα τα σχολεία – περιλαμβανομένων των βρεφονηπιακών σταθμών, των παιδικών σταθμών και των δημοτικών – θα μπορέσουν να ανοίξουν, υπό όρους, από την επόμενη εβδομάδα. «Τα σχολεία θα πρέπει να καταστήσουν σταδιακά εφικτή τη φοίτηση όλων των μαθητών, σεβόμενα τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο. Ήδη τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ανοίξει, ενώ τα κρατίδια θα αποφασίσουν για τα πανεπιστήμια.

Δεν είναι ξεκάθαρο από το προσχέδιο πότε θα ξεκινήσει ξανά η Μπουντεσλίγκα. Ορισμένα γερμανικά κράτη θέλουν να ξεκινήσει ξανά στις 15 Μαΐου και δύο άτομα με γνώση του θέματος δήλωσαν στο  Reuters ότι είναι πιθανό να δοθεί το πράσινο φως για επανεκκίνηση τότε. Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι της έναρξης των αγώνων πρέπει να προηγηθούν δύο εβδομάδες καραντίνας, πιθανώς στο πλαίσιο προπόνησης.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα δεύτερο εκτεταμένο ξέσπασμα κορωναϊού, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμφώνησαν σε προκαταρκτικές συνομιλίες ότι εάν ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξηθεί μετά την άρση των περιορισμών στη δημόσια ζωή, τα μέτρα θα πρέπει να επανεισαχθούν αμέσως.

Η Γερμανία έχει καταφέρει πιο αποτελεσματικά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες να περιορίσει την εξάπλωση της Co-19. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε το τελευταίο 24ωρο κατά 947, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 164.807, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 165 για να φτάσουν τους 6.996.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό