14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Συνομιλίες CDU – FDP την Κυριακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι συντηρητικοί της Γερμανίας και οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες για πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού την Κυριακή, δήλωσαν την Πέμπτη άνθρωποι του συντηρητικού μπλοκ CDU/CSU.

Οι συντηρητικοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έχασαν στις εκλογές με μικρή διαφορά από τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Και οι δύο θα πρέπει να συνεργαστούν με τους Πράσινους και το FDP – που ήρθαν τρίτοι και τέταρτοι στην ψηφοφορία – για να φτάσουν στην πλειοψηφία.

Ο αρχηγός του CDU, Άρμιν Λάσετ, ο οποίος οδήγησε τους συντηρητικούς στο χειρότερο αποτέλεσμα στις εκλογές και ο Μάρκους Ζέντερ, ηγέτης του αδελφού κόμματος CSU της Βαυαρίας, θα συναντηθούν με τον ηγέτη του FDP Κρίστιαν Λίντνερ την Κυριακή, δήλωσαν οι άνθρωποι του συντηρητικού μπλοκ.

Μια ξεχωριστή συνάντηση των συντηρητικών και των Πρασίνων έχει προγραμματιστεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφεραν.

Η προγραμματισμένη συνάντηση του CDU/CSU και του FDP αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το περιοδικό Spiegel.

Διερευνητικές μεταξύ Πρασίνων – FDP

Οι Πράσινοι και το FDP έχουν ήδη διεξαγάγει διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ τους αυτήν την εβδομάδα με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών όσον αφορά τη φορολογία, το χρέος και τη μετάβαση σε μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα.

Οι Πράσινοι δήλωσαν ότι παρόλο που ο πρώτος γύρος με το FDP ήταν θετικός, παρέμειναν σε διαφωνίες για το ποιος μεγαλύτερος εταίρος θα συμμετάσχει σε συνασπισμό. Οι Πράσινοι προτιμούν έναν συνασπισμό με επικεφαλής το SPD, ενώ το FDP λέει ότι οι CDU/CSU είναι οι προτιμώμενοι εταίροι τους.

Το SPD και οι συντηρητικοί, που κυβέρνησαν μαζί υπό την απερχόμενη καγκελάριο Μέρκελ τα τελευταία οκτώ χρόνια, απέκλεισαν την επανάληψη της συμμαχίας τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό