24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γερμανία: «Είμαι αυτός που ψάχνετε», παραδόθηκε 26χρονος δηλώνοντας πως είναι ο δράστης της επίθεσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι γερμανικές Αρχές έχουν στα χέρια τους έναν ύποπτο, που φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού στο Solingen. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, μιλώντας στην εκπομπή Tagesthemen του ARD, δήλωσε: «Βρήκαμε κομμάτια αποδεικτικών στοιχείων».

«Το πρόσωπο που αναζητούσαμε όλη την ημέρα έχει τεθεί υπό κράτηση εδώ και λίγη ώρα», δήλωσε ο Ρόιλ. Πρόκειται για έναν άνθρωπο «τον οποίο υποψιαζόμαστε έντονα».

Ο 26χρονος Σύρος Ίσα Αλ Χ. παραδόθηκε αργά του Σαββάτου σε αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία, δηλώνοντας πως είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε. «Είμαι αυτός που ψάχνετε», φέρεται –σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Bild– να δήλωσε ο 26χρονος, ο οποίος φορούσε βρώμικα ρούχα, λερωμένα με αίμα.

Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι ο Ίσα αλ Χ. γεννήθηκε στην συριακή πόλη Ντέιρ Εζούρ κι έφθασε στην Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022. Ζήτησε άσυλο στο Μπίλεφελντ κι έναν χρόνο αργότερα έλαβε «επικουρική προστασία», την οποία εξασφαλίζουν συχνά πρόσφυγες από χώρες όπου μαίνονται εμφύλιες συρράξεις.

Κατά το Der Spiegel, πρόκειται για σουνίτη μουσουλμάνο, ο οποίος μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής ισλαμιστής.

Νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εν είδει «εκδίκησης για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και αλλού», ωστόσο δεν υπάρχει για την ώρα επιβεβαίωση της σχέσης του ΙΚ με τον δράστη της επίθεσης στο Ζόλινγκεν, επισήμανε το γερμανικό περιοδικό.

Έφοδος σε δομή προσφύγων

Λίγες ώρες προτού παραδοθεί ο ύποπτος για την επίθεση, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του δράστη, η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας SEK εισέβαλε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και συνέλαβε 36χρονο – ο οποίος όμως, διευκρίνισε ο κ. Ρόιλ, διαπιστώθηκε πως «δεν ήταν αυτός που είχαμε στο στόχαστρό μας».

Δεκάδες αστυνομικοί εισέβαλαν σε μια δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου (24/8), σε μια επιχείρηση που φέρεται να συνδέεται με τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη.

Ο δράστης της επίθεσης, που σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ένα φεστιβάλ στην πόλη το βράδυ της Παρασκευής και τραυμάτισε άλλους οκτώ, κατάφερε να διαφύγει μέσα στο χάος και τον πανικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό