28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Γαλλική πόλη ανοίγει τις πόρτες της σε πρόσφυγες από τη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δήμος της Μες, στη βορειοανατολική Γαλλία, δήλωσε την Πέμπτη πρόθυμος «να φιλοξενήσει οικογένειες (προσφύγων) που φεύγουν από τον πόλεμο στη Γάζα», όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φρανσουά Γκροντιντιέ, που πρόσκειται στους Ρεπουμπλικανούς.

Καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας «προκαλεί ένα τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα και αναγκάζει ανθρώπους να εγκαταλείπουν αυτό το έδαφος που έχει μετατραπεί σε πεδίο της μάχης, χωρίς να έχουν κάποιο καταφύγιο», η πόλη δηλώνει «εθελόντρια» στο υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών, για να υποδεχτεί τις οικογένειες των προσφύγων.

«Η Μες ανέκαθεν συνέβαλε στη φιλοξενία προσφύγων, θυμάτων πολέμου», υπενθύμισε ο δήμαρχος αυτής της πόλης των 120.000 κατοίκων, κάνοντας λόγο για τους «Σύρους και Ουκρανούς πρόσφυγες».

Η προσφορά αυτή είναι μια απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Εξωτερικών, διευκρίνισε ο δήμος.

Διακόπηκαν οι επικοινωνίες στη Ράφα

Οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, λόγω της «συνεχιζόμενης επίθεσης», ανακοίνωσε η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Jawa την Πέμπτη.

300 Παλαιστίνιοι νεκροί στη Ράφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνους ενόπλους κατά την διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μάιου στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Ντέιβιντ Μένσερ.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί σχεδόν 37.000 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές επιδρομές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό