28.7 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Γαλλία: Στο 59,39% η συμμετοχή – Η μεγαλύτερη εδώ και 40 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξαιρετικά μεγάλη φαίνεται να είναι η προσέλευση στις κάλπες στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία . Με βάση τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, στις 17:00 το απόγευμα ώρα Γαλλίας (18:00 ώρα Ελλάδας), είχε ψηφίσει το 59,39% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 39,42%% που είχαν ψηφίσει την ίδια ώρα στις βουλευτικές εκλογές του 2022.

Με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν ότι περίπου το 65% των ψηφοφόρων θα προσέλθουν στις κάλπες, και ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις εξ αυτών θα ψηφίσει υπέρ του κόμματος της Μαρίν Λεπέν , ολοκληρώνεται το βράδυ, στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία.

Live οι γαλλικές στα αγγλικά από το France24:  Την επόμενη Κυριακή ο επόμενος γύρος

Οι κάλπες στη Γαλλία άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ (9 ώρα Ελλάδος). Οι πολίτες ψηφίζουν για να εκλέξουν 577 βουλευτές για το γαλλικό κοινοβούλιο. Ένα κόμμα προκειμένου να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζεται 289 έδρες, ενώ μόνο οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν πάνω από το 12,5% των ψήφων θα περάσουν στον επόμενο γύρο, που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου.

Όποιος συγκεντρώσει το 50% των ψήφων με συμμετοχή τουλάχιστον στο ένα τέταρτο του τοπικού εκλογικού σώματος κερδίζει αυτόματα, αυτό ωστόσο συνήθως συμβαίνει μόνο σε λίγες εκλογικές περιφέρειες, με τα φαβορί σε αυτό τον αγώνα, από το RN της Λεπέν, να ελπίζουν σε δεκάδες άμεσες νίκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό