31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Γέφυρα Ισθμού: «Θα πάρει μήνες η αποκατάσταση», λέει ο Σταϊκούρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν σήμερα, Σάββατο 8 Ιουνίου, οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό της Κορίνθου κάτω από την οποία ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο, που μετέφερε καύσιμα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε αυτοψία στο σημείο. Όπως σημείωσε, η διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας θα είναι χρονοβόρα.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ταυτόχρονα, στο πεδίο – από την πρώτη στιγμή – βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο.

Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών.

Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα. Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.

«Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό