27.7 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Γάμοι σκύλων: Το νέο trend που σαρώνει στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σκηνικό ρομαντικό. Η νύφη με δαντελένιο φόρεμα και ο γαμπρός με μπλε σκούρο ριγέ κοστούμι. Ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και ακολουθεί ένα μεγάλο πάρτι.

Η Μπρι και ο Μποντ περιμένουν με ανυπομονησία να φάνε τη λαχταριστή γαμήλια τούρτα. Για τα δύο Golden Retriever άλλωστε, αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της τελετής και του γαμήλιου πάρτι τους.

Την ώρα που οι κυβερνητικές πολιτικές είχαν μικρή επιτυχία στην ενθάρρυνση περισσότερων ανθρώπων να παντρευτούν στην ταχέως γερασμένη κοινωνία της Κίνας, όπου ο πληθυσμός μειώνεται και τα ποσοστά γάμου και γεννήσεων παραμένουν χαμηλά, οι γάμοι των σκύλων αυξάνονται ραγδαία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δαπάνες για τα κατοικίδια το 2023 αυξήθηκαν κατά 3,2% (38,41 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία του κλάδου.

«Οι άνθρωποι κάνουν γάμους. Γιατί τα σκυλιά δεν μπορούν να κάνουν γάμους;», αναρωτιέται η ιδιοκτήτρια της Μπρι, έχοντας μόλις συνοδεύσει το θηλυκό Golden Retriever δίπλα στον σύζυγό της, Μποντ, με τον οποίο αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και την υπόσχεση ότι θα μοιράζονται πάντα τις λιχουδιές τους και θα παίζουν μαζί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Acuity Knowledge Partners, από το 2023, υπάρχουν περισσότερα από 116 εκατομμύρια γάτες και σκύλοι στην αστική Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 στους 8 Κινέζους έχει γάτα ή σκύλο, με την πλειοψηφία των ιδιοκτητών να είναι κάτω από 40 ετών.

Ο Ling και η κοπέλα του Gigi Chen, η οποία δήλωσε ότι δεν βιάζονται να παντρευτούν οι ίδιοι, σχεδίασαν την τελετή του γάμου του σκύλου τους για μήνες. Προσέλαβαν επαγγελματίες φωτογράφους, τύπωσαν προσκλητήρια και παρήγγειλαν μια τούρτα με τις μορφές της Μπρι και του Μποντ.

Η Yang Tao, ιδιοκτήτρια αρτοποιείου για κατοικίδια στη Σανγκάη, η οποία ανέλαβε να φτιάξει την τούρτα, δήλωσε ότι αρχικά εξεπλάγη που οι πελάτες ήθελαν μια γαμήλια τούρτα για τα σκυλιά τους.

«Πιστεύω ότι θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι γάμοι σκύλων», είπε η Yang, η οποία πρόσθεσε ότι έχει ήδη αναλάβει αρκετές παρόμοιες τελετές από το 2022, όταν και ξεκίνησε την επιχείρησή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό