20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γάλλος αστροναύτης φωτογράφισε τις γαλλικές ακτές που… λιώνουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φωτογραφία που ο Τόμας Πεσκέ κατέγραψε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και δείχνει την διάβρωση της ακτογραμμής της Γαλλίας.

Ο Τόμας Πεσκέ είναι Γάλλος αστροναύτης που έχει γίνει πολύ γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες. Όταν ο Πεσκέ βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εικόνες της Γης όπου καταγράφονται διαφόρων ειδών καιρικά ή γεωατμοσφαιρικά φαινόμενα τα οποία δείχνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και η ανθρωπότητα.

O Πεσκέ είναι ξανά μέλος του πληρώματος του ISS και μάλιστα διανύει τις τελευταίες του μέρες του μέρες εκεί. Κατέγραψε και δημοσίευσε μια ακόμη φωτογραφία η οποία έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Πεσκέ φωτογράφησε ένα τμήμα της βορειοδυτικής ακτογραμμής της Γαλλίας που περιλαμβάνει την περιοχή από την πόλη Βαν μέχρι το Μπορντό. Το κιτρινωπό χρώμα στην φωτογραφία απεικονίζει την τεράστια διάβρωση που υφίσταται το έδαφος και αυτό που φαίνεται στον παρατηρητή από ψηλά ότι οι ακτές της περιοχής κυριολεκτικά… λιώνουν και πέφτουν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Την περασμένη Πέμπτη ο Πεσκέ συνομίλησε με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εμανουέλ Μακρόν για τα φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. «Μέσα από τα παράθυρα του διαστημικού σταθμού μπορούμε να δούμε το πόσο εύθραυστη είναι η Γη που είναι μια όαση με περιορισμένες πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, την μόλυνση των ποταμών, την μόλυνση του αέρα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα επιταχύνονται με ανησυχητικό τρόπο» αναφέρει ο Πεσκέ.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό