35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Γάζα: «Σφαγή» στη Νουσεϊράτ με νεκρούς και τραυματίες – Οι αντιδράσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Γάζα, με το κυβερνητικό γραφείο Τύπου να αναφέρει ότι η «ισραηλινή σφαγή» στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα κόστισε τη ζωή σε 210 Παλαιστίνιους, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 400.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εξηγούν ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα είναι ένας «εφιάλτης». Ενώ το συγκεκριμένο ίδρυμα, όπως και το νοσοκομείο Νάσερ φροντίζουν έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό σοβαρά τραυματισμένων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά μετά την επίθεση στη Νουσεϊράτ.

Το Ισραήλ απελευθέρωσε τέσσερις ομήρους κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Νουσεϊράτ, με τη Χαμάς να υποστηρίζει ότι σκότωσε άλλους, χωρίς να τους κατονομάζει ή να δίνει ακριβή αριθμό θυμάτων.

Νυχτερινές επιθέσεις στη Γάζα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι είναι πλέον γνωστό ότι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού παιδιού, και αρκετοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση σε διαμέρισμα κατοικίας στη συνοικία Νταράτζ της πόλης της Γάζας, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι IDF επιτέθηκαν με πυρά πυροβολικού επίσης στις συνοικίες Ζαϊτούν και Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας στα βόρεια της περιοχής, σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Σαμπούρα βόρεια της πόλης Ράφα, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρει το Al Jazeera Arabic.

Ένα σπίτι χτυπήθηκε επίσης στην περιοχή αλ-Ντάουα στα βόρεια του καταυλισμού της Νουσεϊράτ, αν και ο αριθμός των θυμάτων δεν έγινε άμεσα γνωστός.

Οι αντιδράσειςΟ Παλαιστίνιος πρόεδρος ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη «σφαγή»,

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «αιματηρή σφαγή που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις» στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Την ίδια ώρα, ο Αμπού Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, δήλωσε ότι μερικοί όμηροι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσέιρατ και σε παρακείμενες περιοχές.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι η «αντίσταση θα συνεχιστεί» μετά την έφοδο του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό της Λωρίδας της Γάζας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 210 άνθρωποι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Ο λαός μας δεν θα παραδοθεί και η αντίσταση θα συνεχιστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι σε αυτόν τον εγκληματία εχθρό», δήλωσε  ο Χανίγια, πολιτικός ηγέτης της Χαμάς που έχει την έδρα του στο Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η δήλωση του Χανίγια έγινε μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, η οποία κατέστησε δυνατή την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα, σύμφωνα με το Ισραήλ.

«H ισραηλινή επιχείρηση στη Νουσέιρατ δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων και ομήρων»

Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ στη Γάζα δεν θα επηρεάσει την υφιστάμενη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων και ομήρων, δήλωσε ο Μοχάμαντ αλ-Χίντι, υπαρχηγός της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, που είναι σύμμαχος της Χαμάς.

Ο Αλ-Χίντι δήλωσε ότι οι όροι για τη συμφωνία παραμένουν οι ίδιοι, σε σχόλιά του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς.

«Το Ισραήλ δεν υποχωρεί μπροστά στην τρομοκρατία»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία και ότι ενεργεί «δημιουργικά και γενναία» προκειμένου να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να επιστρέψουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε ο Νετανιάχου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό