26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Γάζα: Ισραηλινά τανκς προελαύνουν στη Ράφα παρά τις αντιδράσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που οι αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας για τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Γάζα συνεχίζονται, οι ισραηλινοί φαίνεται ότι προελαύνουν στη Ράφα. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το «Reuters» τα τανκς έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης.

Exclusive footage from Al Jazeera shows Israeli occupation tanks advancing further into the west of Rafah city.

The Israeli occupation intends to fully occupy the Philadelphi Axis with Egypt, effectively encircling the Strip and implementing disastrous restrictions. pic.twitter.com/6rgaIOJ8XK

— Quds News Network (@QudsNen) May 28, 2024

Από την πλευρά του Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα προς το παρόν, ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν νεότερα για την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί με νέους βομβαρδισμούς.

Israel pounded Rafah with airstrikes and tank fire, pressing its offensive in Gaza’s southern city despite international condemnation of an attack that sparked a blaze in a tent camp for the displaced, killing at least 45 people https://t.co/6zQTKYRtSi

— Reuters (@Reuters) May 28, 2024

 Έτοιμες να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία θα αναγνωρίσουν σήμερα επισήμως ένα παλαιστινιακό κράτος, παρά την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένο έπειτα από επτά μήνες σύγκρουσης στη Γάζα.

Εκατόν σαράντα τέσσερα από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ αναγνωρίζουν ένα παλαιστινιακό κράτος, ανάμεσα στα οποία το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου νότου, η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία.

Η Μαδρίτη, το Δουβλίνο και το Όσλο έχουν εμφανίσει την απόφασή τους ως τρόπο για να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Ενώ η δήλωση από τις τρεις χώρες είναι ως επί το πλείστον συμβολική, ελπίζουν ότι θα παρακινήσει και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό