16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Β. Κασκαρέλης – Αντ. Μπλίνκεν: Οι διεθνείς εξελίξεις στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύντομη συζήτηση με Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν είχε ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο.

Στο επίκεντρο της συνάντηση βρέθηκαν οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις.

Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα λόγω και της γνωριμίας τους κατά τη θητεία του Βασίλη Κασκαρέλη ως πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, επισημαίνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ΥΠΕΞ Β.Κασκαρέλης είχε σήμερα σύντομη συζήτηση με ΥΠΕΞ ΗΠΑ, A.Blinken,σχετικά με τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, στο περιθώριο άτυπης Συνόδου ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ

Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα λόγω και της γνωριμίας τους κατά τη θητεία του ΥΠΕΞ Κασκαρέλη ως Πρέσβη στην Ουάσιγκτων https://t.co/HH77nWFSUi

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 1, 2023

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αλβανίας

Το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση έθεσε νωρίτερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, σε συνάντηση που είχαν στο Όσλο.

Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό