25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Βόρεια προάστια: Ξερά χόρτα, σκουπίδια – Οδοιπορικό του flash.gr στα οικόπεδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που επικρατεί στα βόρεια προάστια της Αθήνας στις παρυφές του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας αλλά και πλησίον της Πεντέλης, περιοχές που αποτελούν τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου για το κορεσμένο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το flash.gr έκανε ένα οδοιπορικό στις Αχαρνές, τη Νέα Κηφισιά, την Ερυθραία και τη Βαρυμπόμπη, περιοχές της βόρειας Αττικής που διαθέτουν ακόμα μεγάλο αριθμό αδόμητων οικοπέδων, για να διαπιστώσει το βαθμό συμμόρφωσης των ιδιοκτητών ακινήτων στην προθεσμία για την δήλωση των ακαθάριστων οικοπέδων.

Ενδεικτικά η εικόνα που επικρατεί στις οδούς, Αγίου Αντωνίου, 14η και 12η στάση Βαρυμπόμπης, Χλόης, Τατοΐου, Ερυθραίας, Αργολίδος, Ρούπελ, Φιγαλείας, Αρεοπόλεως, Τριπόλεως, Λακωνίας, Ποταμού, Αιγίου, Δημητσάνας, Παλαμηδίου, Μεσσηνίας, Ερμιόνης και Γυθείου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Τα περισσότερα οικόπεδα είναι καθαρισμένα, καθώς οι κάτοικοι έχουν ευαισθητοποιηθεί, ενώ και οι κατά τόπους δήμοι σε ένα ικανοποιητικό βαθμό έχουν μαζέψει τα ξερά χόρτα.

Ωστόσο, υπάρχουν ακαθάριστα οικόπεδα και αφημένα χόρτα μαζεμένα στις άκρες, όχι πολλά αλλά αρκετά, ώστε με την παραμικρή σπίθα να συμβεί το κακό.

Το χειρότερο όμως είναι η ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων σκουπιδιών.

Το πιο ανησυχητικό που εντόπισε ο ο φωτογραφικός φακός είναι η αυξανόμενη συσώρρευση σκουπιδιών και ξερών χόρτων προς τη Βαρυμπόμπη, μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια από φωτιές. Εκεί την παράσταση με την κακή έννοια την κλέβει το τοπίο. Είναι τα πάντα καμμένα. Από τις πυρκαγιές των περασμένων ετών έχει απογυμνωθεί σε συντριπτικό ποσοστό.

Ακόμα υπάρχουν καμμένα σπίτια, και οι καμμένες εκτάσεις είναι ευδιάκριτες. Η ζωή δεν έχει επιστρέψει σε κανένα βαθμό σε αυτό που ηταν πριν τις πυρκαγιές και είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει το δάσος και η περιοχή σε αυτό που υπήρχε πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγουμένων ετών.

Τώρα υπάρχει πλέον χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα και αν καούν και αυτά ξανά ίσως η περιοχή να πάρει μια πορεία δίχως επιστροφή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό