18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βόλφγκανγκ Πόρσε: Χωρίζει στα 79 του γιατί η σύζυγός του διαγνώστηκε με άνοια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δισεκατομμυριούχος Βόλφγκανγκ Πόρσε, μέλος της γνωστής «δυναστείας» παίρνει διαζύγιο από την επί 16 χρόνια σύντροφό του, η οποία πάσχει από άνοια. 

Ο Γερμανοαυστριακός μάνατζερ Βόλφγκανγκ Πόρσε παίρνει διαζύγιο από την επί 16 χρόνια σύντροφό του, η οποία πάσχει από άνοια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δυσκολεύεται να ζήσει μαζί της, λόγω των αλλαγών στη συμπεριφορά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κλαούντια δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί εδώ και μήνες και η νοητική της κατάσταση έχει υποστεί ραγδαία επειδείνωση. Τα τελευταία δύο χρόνια που διαγνώστηκε με την ασθένεια, έχει τέσσερις ανθρώπους να τη φροντίζουν όλο το εικοσιτετράωρο.

Ο Βόλφγκανγκ 79 ετών και η Κλαούντια 74 ετών, είναι μαζί από το 2007 και παντρεύτηκαν το 2019. Η περιουσία της οικογένειας Porsche ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα γερμανικά μέσα μαζικής αναφέρουν ότι ο Βόλφγκανγκ έχει έρθει πιο κοντά το τελευταίο διάστημα με την επί 25 χρόνια φίλη του, την 59χρονη Gabriela Prinzessin zu Leiningen τους τελευταίους μήνες.

Η Gabriela -γνωστή και ως Inaara Aga Khan- γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη τον Απρίλιο του 1963 και σπούδασε νομικά στο Μόναχο και στην Κολωνία. Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Karl-Emich zu Leiningen το 1991, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1998.

Αργότερα την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Ελβετό Karim Aga Khan IV, 86 ετών, τον 49ο ιμάμη των Ισμαηλιτών Nizari, ο οποίος θεωρείται απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ. Το ζευγάρι χώρισε το 2014. Από το 1999 συμμετέχει σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, προωθώντας την αυτοδυναμία και προσφέροντας βοήθεια σε φυσικές καταστροφές. Από το 2004 ασχολείται ενεργά με την καταπολέμηση του AIDS, υποστηρίζοντας το Γερμανικό Ίδρυμα για το AIDS.

Ποιος είναι ο Βόλφγκανγκ Πόρσε

Ο Βόλφγκανγκ Πόρσε είναι Γερμανοαυστριακός μέτοχος και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche Automobil Holding SE, καθώς και της Porsche AG. Το στέλεχος που γεννήθηκε στη Στουτγάρδη είναι ο νεότερος γιος του πρώην σχεδιαστή και διευθύνοντος συμβούλου της Porsche AG Ferdinand «Ferry» Porsche και της Dorothea Reitz.

Ο παππούς του ήταν ο Ferdinand Porsche, ο ιδρυτής της Porsche AG. Ο μεγαλύτερος αδελφός του είναι ο Ferdinand Butzi Porsche, ο οποίος σχεδίασε την πρώτη Porsche 911. Έχει τέσσερα παιδιά, τα δύο με τη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Susanne Bresser, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1988 έως το 2008. Ο Πόρσε ζει στο Zell am See, στην Αυστρία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό