22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Βροχή και ψύχρα από την Κυριακή – Καλλιάνος: Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν

Ειδήσεις Ελλάδα

Για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από αύριο Κυριακή (15/9) προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, με τις βροχές να αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει ακόμα πιο αισθητή μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση καιρού, όπως ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος στο MEGA, λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια Επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησο, καθώς και τη δυτική Μακεδονία.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα σημειωθούν στην κεντροανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Συννεφιά θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σημειώνει ότι «η Ιταλική κακοκαιρία “Boris” θα επηρεάσει και τη χώρα μας με τα εξής φαινόμενα:

Το Σάββατο αναμένονται Πολλοί ισχυροί δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι (7-8 bf) που θα προκαλέσουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς αναμένεται κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή».

Δύο περιοχές με μονοψήφια θερμοκρασία

Ήδη από σήμερα καταγράφτηκε πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Meteo, οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, πλησίασαν τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Σέλι και ήταν ίση με 9.1 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το πρωί, καθώς το Σέλι ακολουθούν, το Πληκάτι Ιωαννίνων, η Βλάστη Κοζάνης, η Κλεισούρα Καστοριάς, το Κεράσοβο Ιωαννίνων, το Πάπιγκο, η Βωβούσα Ιωαννίνων και το Τρίστενο Ιωαννίνων.

Meteo
Βουτιά του υδράργυρου

Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 8 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα προβλέπει η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από την Τρίτη αναμένεται βροχερός καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τη θερμοκρασία όλη την εβδομάδα κάτω από τους 30 βαθμούς.

Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια μέχρι το απόγευμα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 17-09-2024

Αστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-09-2024

Αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό