15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βροχές, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας και την Κυριακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζεται και την Κυριακή 12 Μαρτίου η κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τοπικές βροχές αναμένονται κατά διαστήματα αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν από την αρχή του 24ώρου έως το πρωί στο Ανατολικό Αιγαίο.

Στη συνέχεια καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Τέλος χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους σε περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών άνω των 1.400 μέτρων.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 13-15 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά και στη Θεσσαλία και τους 17-20 στις υπόλοιπες περιοχές. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη, όπου αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 21-22.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στη Στερεά από 5 έως 17, στην Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 12, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18, στις Κυκλάδες από 11 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και κατά διαστήματα έως 7 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 Μποφόρ ενώ το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια τμήματά του θα φτάνουν τοπικά και τα 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό