Home Auto • Moto Βρετανοί “σπάνε” τη καραντίνα και πιάνονται να κινούνται με ταχύτητες 230 χλμ/ώρα

Βρετανοί “σπάνε” τη καραντίνα και πιάνονται να κινούνται με ταχύτητες 230 χλμ/ώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει στη χώρα μας, αν και η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον καθυστέρησε πολύ να την εφαρμόσει, αφού αρχικά θέλησε να ακολουθήσει την “ανοσία της αγέλης”, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στα 103.093 -μέχρι σήμερα- κρούσματα και τους 13.729 θανάτους, λόγω του νέου κορωνοϊού.
Βάζοντας αυτό στην άκρη, στην Αγγλία επιτρέπεται να κυκλοφορήσει κανείς μόνο αν υπάρχει ανάγκη, όπως για αγορά τροφίμων, για την μετάβαση από και προς την εργασία τις εργάσιμες ώρες, για σωματική άσκηση κλπ. Σίγουρα, όμως, δεν επιτρέπεται να κάνεις άσκοπες βόλτες, πόσο μάλλον με ταχύτητες άνω των ορίων ταχύτητας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βρετανικής αστυνομίας, κάποιος πιάστηκε να κινείται με 230 χλμ/ώρα (142 μίλια/ώρα), ενώ ένας άλλος κινούνταν με 215 χλμ/ώρα σε έναν δρόμο με όριο ταχύτητας τα 64 χλμ/ώρα (40 μίλια/ώρα). Επίσης, ένας οδηγός πιάστηκε να κινείται με 210 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο M25, ο οποίος έχει όριο ταχύτητας τα 112 χλμ/ώρα (70 μίλια/ώρα), δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως πίστευε πως όσο γρηγορότερα κινείται, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τον “πιάσει” ο κορωνοϊός.
Ένας άλλος οδηγός πιάστηκε να κινείται με 206 χλμ/ώρα (128 μίλια/ώρα), ενός ένας άλλος κινούνταν με 158 χλμ/ώρα (98 μίλια/ώρα) σε δρόμο με όριο ταχύτητας τα 80 χλμ/ώρα (50 μίλια/ώρα)

Παράλληλα η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει πως η μέση ωριαία ταχύτητα στις αστικές περιοχές έχει αυξηθεί από τα 32 χλμ/ώρα (20 μίλια/ώρα) στα 60 χλμ/ώρα (37 μίλια/ώρα), κάτι που σημαίνει πως οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου είναι αντιμέτωποι με μεγαλύτερους κινδύνους και πρέπει να προσέχουν περισσότερο όταν κινούνται σε αυτούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version