35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Βρετανία: Τι προκάλεσε το χάος στις πτήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα 116 εκατ. ευρώ ενδέχεται να φτάσει για τις αεροπορικές εταιρείες το κόστος του τεχνικού προβλήματος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, που προκάλεσε την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων από και προς τη Βρετανία, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) Γουίλι Γουόλς, μιλώντας στο BBC.

Περισσότερες από 1.500 πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα -δημόσια αργία σε τμήματα της Βρετανίας και μια από τις μέρες με μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς οι σχολικές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους- όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αναγκάστηκαν να εισάγουν χειροκίνητα τα σχέδια πτήσεων μετά το τεχνικό πρόβλημα που έπληξε τη δυνατότητα αυτόματης επεξεργασίας των σχεδίων πτήσεων.

Σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες επιβάτες έμειναν καθηλωμένοι σε αεροδρόμια στην Ευρώπη και πέραν αυτής, ενώ επηρεάστηκαν και πτήσεις από την Ελλάδα προς τη Βρετανία. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και την Τρίτη.

Τι προκάλεσε το χάος

Ο επικεφαλής της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) Μάρτιν Ρολφ δήλωσε την Τετάρτη ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και δεν θα προκύψει ξανά.

Ο ίδιος απέδωσε το πρόβλημα σε σχέδιο πτήσης που δεν ήταν «επαρκώς τυπικό». Το πρόβλημα αυτό έχει έκτοτε διορθωθεί, υπογράμμισε.

«Εργαστήκαμε απίστευτα σκληρά από την ώρα που αποκαταστήσαμε τη λειτουργία της υπηρεσίας τη Δευτέρα για να εξασφαλίσουμε ότι αυτού του είδους το περιστατικό δεν θα μπορεί να προκύψει ξανά» σημείωσε στο BBC.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι βρετανικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα ανακάμψουν γρήγορα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό