18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Πράσινη κατασκοπεία από MI6 -Τηρούν υποσχέσεις οι μεγάλοι ρυπαντές;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας αποκάλυψαν σήμερα ότι επιδίδονται σε «πράσινη κατασκοπεία», δηλαδή προσπαθούν να επαληθεύσουν αν οι άλλες χώρες και ιδίως «οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του κόσμου» τηρούν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, όπου πρέπει όλοι να δεσμευτούν και να παίξουν ξεκάθαρο παιχνίδι, μερικές φορές πρέπει να επαληθεύεις ότι πραγματικά συμβαίνει αυτό», εξήγησε σε συνέντευξή του στο Times Radio ο επικεφαλής της MI6 Ρίτσαρντ Μουρ. Το «μότο» του Μουρ είναι «Δείξτε εμπιστοσύνη, αλλά επαληθεύστε».

Για αυτόν τον λόγο, η βρετανική υπηρεσία άρχισε «να κατασκοπεύει τους μεγαλύτερους ρυπαντές του κόσμου», πρόσθεσε, θεωρώντας «προφανές» ότι η MI6 θα στηρίξει «το κυριότερο θέμα στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και το πλανήτη», δηλαδή τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής αλλαγής.

«Όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, επαφίεται σε εμάς να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουν αντιστοιχεί πραγματικά σε αυτό που υπέγραψαν» πρόσθεσε ο Μουρ, ο οποίος είναι γνωστός ως «πράκτορας C».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό