12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Διαθέσιμα σε όλους τους ενήλικες τα εμβόλια από σήμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών επεκτείνεται από σήμερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση είχε ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θέτει πλέον ως στόχο τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε όλους τους ενήλικες στη χώρα, περίπου 53 εκ. πολίτες και τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν των 2/3 αυτών έως τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία πλήρους άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο Twitter ότι η προσφορά του εμβολίου σε όλους τους ενήλικες λιγότερο από 200 ημέρες μετά από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος είναι ένα από τα μεγαλύτερα συλλογικά επιτεύγματα της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι η χώρα είναι «στο δρόμο της ανάκαμψης», ενώ ο διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας NHS για την Αγγλια σερ Σάιμον Στίβενς μίλησε για «τεράστιο ορόσημο».

Μέχρις στιγμής το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ξεπερνά το 80%, δηλαδή 42,2 εκ. άτομα. Τη δεύτερη δόση έχουν κάνει σχεδόν 30,7 εκ. πολίτες, το 58,2% των ενηλίκων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό