18.9 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Βραδινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-Χημικά στο Σύνταγμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με χημικά από την ΕΛΑΣ έληξε η σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, προσήχθησαν 4 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος κόσμου βρέθηκε τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα Προπύλαια για να εκφράσει την θλίψη και την αγανάκτησή του για τον άδικο χαμό δεκάδων ανθρώπων.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Σιωπηρή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα με πλήθος πολιτών να εκδηλώνει την θλίψη του κρατώντας μαύρα μπαλόνια. Μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά με τα οποία σχημάτισαν την φράση «Πάρε με όταν φτάσεις». Πρόκειται για μια φράση που θα έλεγε κανείς ότι στιγμάτισε το τραγικό δυστύχημα, αφού κάποιοι από τους επιβαίνοντες του τρένου δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και άλλες πόλεις της Ελλάδας όλες τις προηγούμενες μέρες, απ’ όταν έγινε γνωστή η είδηση της πολύνεκρης τραγωδίας.

Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Δράμα είναι μόνο μερικές από τις πόλεις που πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν για να πενθήσουν για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος τόσο σήμερα όσο και τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, στην Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές βρέθηκαν για άλλη μια μέρα στους δρόμους, καθώς στα θύματα συγκαταλέγονται συμφοιτητές τους. Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή» εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τραγωδία που συνέβη πριν λίγες μέρες. Οι διαδηλωτές άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη άφησαν, στο χώρο του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Σιωπηρή διαμαρτυρία, στην οποία έδωσαν το «παρών» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά από κάλεσμα της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για όλους».

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά το πέρας της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη και επτά προσαγωγές.

Μαθητές, φοιτητές, νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, συμμετείχαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, για την τραγωδία στα Τέμπη. Κρατώντας αναμμένα κεριά και πλακάτ στα χέρια τους, οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να συμμετέχουν στο εθνικό πένθος, στέλνοντας με τη σιωπή τους μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αμέσως μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία, στο ίδιο πένθιμο και ήρεμο κλίμα, ακολούθησε σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη. Η συγκέντρωση οργανωμένη από πολλούς φορείς και συλλογικότητες νέων κυρίως από το χώρο της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και με αναμμένα κεριά πορεύτηκαν στις κεντρικούς δρόμους της πόλης «πενθώντας τους νεκρούς, διεκδικώντας την αλήθεια». Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ χωρίς προβλήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό