22.4 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Βρέθηκε το πιο περίεργο αεροπλάνο του κόσμου – «Φέρνει» περισσότερο… σε φάλαινα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Tη στιγμή που ένα Airbus Beluga που ονομάστηκε «το πιο παράξενο αεροπλάνο στον κόσμο» προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου, κατέγραψαν οι κάμερες.

Το Airbus Beluga, το οποίο πήρε το όνομά του λόγω της ομοιότητάς του με το είδος της φάλαινας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου στις 11:04 τη Δευτέρα (9/9).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Beluga στάλθηκε από την Τουλούζη με ανταλλακτικά για να επισκευάσει ένα κατεστραμμένο αεροπλάνο της British Airways, το οποίο έχει μείνει εγκλωβισμένο στο Χίθροου από τον Απρίλιο, μετά από μια μικρή σύγκρουση στο αεροδρόμιο.

Στο εν λόγω ατύχημα είχε εμπλακεί ένα άδειο αεροσκάφος 787 της Virgin Atlantic που ρυμουλκούνταν από το περίπτερο του αεροσταθμού 3 όταν προσέκρουσε στην άκρη του φτερού του Airbus A350 της British Airways. «Στο αεροπλάνο της Virgin Atlantic δεν επέβαιναν επιβάτες», δήλωσε τότε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από την πλευρά της η British Airways είχε αναφέρει τότε ότι το αεροπλάνο της ήταν ακινητοποιημένο όταν συνέβη η σύγκρουση, διαβεβαιώνοντας πως κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε. Ενώ το αεροσκάφος της Virgin Atlantic επέστρεψε στην υπηρεσία του, το αεροσκάφος της British Airways καθηλώθηκε στο έδαφος λόγω σοβαρών ζημιών.

Reposted from @bbc Is it a plane or is it a whale? plot twist…it’s both! ✈️ 🐋

This is the moment an Airbus Beluga dubbed the ‘world’s strangest-looking plane’ landed at Heathrow airport.

The Airbus Beluga, which got its name because of its resemblance to the species of… pic.twitter.com/NpbzYNIr5Z

— Jannette Vega Æ🇺🇸🇵🇷🇬🇧🇮🇱… (@SpecialJanni) September 10, 2024

Yesterday Airbus Beluga was delivering repair parts for the Airbus A350, Now A350 is breaking other airplanes into parts which are beyond repairs 😂 pic.twitter.com/QxFLPZd9hd

— WingX Aviation (@wingsofaviation) September 10, 2024 Airbus Beluga: Από πού πήρε το όνομά του

Το πρώτο Beluga ήταν αρχικά γνωστό ως Airbus Super Transporter. Αλλά η ομοιότητα με τη λευκή αρκτική φάλαινα Μπελούγκα οδήγησε στη μετονομασία του σε Beluga ST.

Πέταξε για πρώτη φορά το 1994 και μπήκε σε υπηρεσία το 1995, ενώ μέχρι το 2000 κατασκευάστηκαν άλλα τέσσερα αεροπλάνα, κόστους 183 εκατομμυρίων ευρώ έκαστο. Αναπτύχθηκε για τη μεταφορά μεγάλων τμημάτων αεροσκαφών της Airbus από τα εργοστάσιά της στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Τουρκία, στις γραμμές τελικής συναρμολόγησης που βρίσκονται στην Τουλούζη και το Αμβούργο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό