15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρέθηκε σώος ο 36χρονος που είχε χαθεί στη Δίρφυ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σώος εντοπίστηκε πριν από λίγο ο 36χρονος άνδρας, ο οποίος χάθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ, όπως επιβεβαίωσε η πυροσβεστική στο skai.gr. 

Την ώρα που η επιχείρηση εντοπισμού του ήταν σε εξέλιξη, αυτός έφτασε περπατώντας στο χωριό Λούτσα, βρήκε έναν κάτοικο της περιοχής και με τηλέφωνό του ενημέρωσε τις αρχές πως ήταν καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στη Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για βοήθεια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, αλλά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ίδιο, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έφταναν μέχρι τα 11 μποφόρ. 

Μάλιστα, το πρωί ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες διάσωσης , ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο super puma.

Συνολικά, επιχείρησαν στην περιοχή 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό