26.3 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Βράβευση Νίκου Δασκαλαντωνάκη από τον τόπο καταγωγής του

Ειδήσεις Ελλάδα

Το έργο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, του Ρεθεμνιώτη οραματιστή που άφησε ανεξίτηλο το επιχειρηματικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια τουριστική σκηνή βράβευσε ο τόπος καταγωγής του, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, σε ειδική τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο τη Δευτέρα 20 Μαΐου. 

Σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, με παρούσες τις τρεις γενιές της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, Υπουργοί της κυβέρνησης, πολιτικοί, και φορείς του ελληνικού τουρισμού, ανέδειξαν το μεγαλείο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στα χέρια του οποίου ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στην Ελλάδα, η Grecotel, έβαλε τα θεμέλια της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από όλους τους ομιλητές.

 Όλγα Κεφαλογιάννη:  Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης έβαλε ανεξίτηλα την σφραγίδα του όχι μόνο στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Στην κεντρική της ομιλία η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στάθηκε εμφατικά στην διάσταση των επιτευγμάτων του Ρεθεμνιώτη Νίκου Δασκαλαντωνάκη υπογραμμίζοντας ότι ο πρωτοπόρος του ελληνικού τουρισμού έβαλε τη δική του ιστορική σφραγίδα όχι μόνο στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και στην ελληνική επιχειρηματικότητα. “Αποφασιστικός,  Πρωτοπόρος, Οραματιστής, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης,  είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα και το απέδειξε στην πράξη”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεφαλογιάννη και συμπλήρωσε: “Στα δύσκολα χρόνια της εσωστρέφειας, είδε, μαζί με τον αδελφό του Τάκη, πού βρίσκεται το μέλλον της ανάπτυξης για το ‘παντέρμο Ρέθεμνος’. Επέμειναν, επένδυσαν, αγωνίστηκαν σκληρά, και δικαιώθηκαν”.

 Σήμερα, δεκαετίες αργότερα, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης βλέπει με δικαιολογημένη υπερηφάνεια την Grecotel να αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό όμιλο της χώρας:  να διαχειρίζεται περισσότερα από 40 ξενοδοχεία σε εμβληματικές τοποθεσίες, στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του τόπου μας,  και να πρωτοπορεί στο τουριστικό χώρο, δημιουργώντας προϊόντα που καθορίζουν το μέλλον και διασφαλίζουν την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού”, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού.

 Με παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου χωριανούς και φίλους  του Νίκου Δασκαλαντωνάκη από το Ρέθυμνο αλλά και όλη την Ελλάδα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ανέδειξαν την επιχειρηματική και ανθρώπινη παρακαταθήκη του Νίκου Δασκαλαντωνάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της, ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας και Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και δημιουργός του Μουσείου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνης Νίκος Σταμπολίδης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιάννης Μαρινάκης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Βαρδινογιάννης, καθώς και προσωπικότητες της κοινωνίας του Ρεθύμνου.

 Ιωάννης Ταταράκης: Ο Ν. Δασκαλαντωνάκης δεν ξέχασε τους τόπους που γεννήθηκε

Ο εμπνευστής και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, δήμαρχος του Δήμου Αγίου  Βασιλείου Ιωάννης Ταταράκης, υπογράμμισε ότι “ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, τη στιγμή που διαμόρφωσε τον τουρισμό στην Ελλάδα, ποτέ δεν ξέχασε τους τόπους που γεννήθηκε”, συμπληρώνοντας ότι “η Κρήτη είναι περήφανη για την δράση του, επιχειρηματική και κοινωνική”. Μάλιστα το βίντεο που πλαισίωσε την εκδήλωση, αφύπνισε μνήμες της αυθεντικής Κρήτης, ενώ οι μαρτυρίες συνοδοιπόρων του Νίκου Δασκαλαντωνάκη ανέδειξαν την κοινωνική του προσφορά και την φιλανθρωπική του δράση του.

Κωστής Χατζηδάκης: Αυταπόδεικτη η συνεισφορά της Grecotel στην ελληνική οικονομία

Στον χαιρετισμό του,  ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αφού σημείωσε ότι ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης έχει βάλει την καθοριστική υπογραφή του στην ανέλιξη της Grecotel στην κορυφή των ευρωπαϊκών ξενοδοχειακών ομίλων, τόνισε ότι είναι αυταπόδεικτη η διαχρονική και έμπρακτη συνεισφορά της Grecotel στην ελληνική οικονομία.

Ιωάννης Κεφαλογιάννης:  Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης έβαλε το Ρέθυμνο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Στην παρέμβαση του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για τον άνθρωπο που θεμελίωσε το τουριστικό αποτύπωμα της χώρας κι έβαλε το Ρέθυμνο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

 Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης και η Grecotel “κατάφερε να δημιουργήσει αυτό που λέγεται τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα”

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε ότι ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης και η Grecotel “κατάφερε να δημιουργήσει αυτό που λέγεται  τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα”.

Ευάγγελος Αποστολάκης: “Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Ελλάδα”

Τέλος ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας και πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης, αφού ανέφερε ότι “η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους”, έκανε λόγο για ένα σπουδαίο οραματιστή, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει Ρεθεμνιώτης που δεν είναι περήφανος για τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό