25.8 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

«Βουνό» από κατσαρόλες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης – Ο σκοπός πίσω από την πρωτότυπη κίνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια ασυνήθιστη εικόνα αντίκρισαν όσοι πέρασαν σήμερα το απόγευμα μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης…

Τηγάνια, ταψιά, πιάτα, ποτήρια, κατσαρόλες όλων των μεγεθών, ακόμα και τάπερ στοιβάχτηκαν για καλό σκοπό, όπως αναφέρει και αποτυπώνει σε σχετικό του βίντεο το Orange Press Agency.

Πρόκειται για το κάλεσμα που είχε απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, για την «1η Γιορτή Ανακύκλωσης Μαγειρικών Σκευών». 

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco, του οποίου μέλος είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται με την υποστήριξη του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης «μαζί θα μαγειρέψουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους, βοηθώντας στη δημιουργία της βιώσιμης πόλης που ονειρευόμαστε. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας θα δώσει νέα πνοή στο περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας».

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, η ανταπόκριση των πολιτών της Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλη, καθώς από τις 09:00 το πρωί, έως και τις 19:00 οπότε και ολοκληρώθηκε η δράση, έφερναν μαγειρικά σκεύη και εργαλεία κουζίνας, με σκοπό να ανακυκλωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έφεραν αντικείμενα προς ανακύκλωση πήραν ως δώρο ένα γλαστράκι με αρωματικό φυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό