23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Την Τρίτη η συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου Παπαγγελόπουλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Για την προσεχή Τρίτη 19 Μαϊου οριστικοποιήθηκε προ ολίγου στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής,  η διεξαγωγή της συζήτησης επί της πρότασης της ΝΔ, για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με την καταγγελλόμενη σκευωρία, ενώ η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 του μήνα.

Ποια είναι τα 3 επιπλέον αδικήματα

Η πρόταση 30 βουλευτών της πλειοψηφίας, αφορά στη διερεύνηση από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, της ενδεχόμενης τέλεσης τριών επιπλέον αδικημάτων και συγκεκριμένα για:

1. Σύσταση συμμορίας 

2.Εκβίαση 

2. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου 

Ειδική διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας εν μέσω κορωνοϊου

Ως προς τη διαδικασία, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η μαραθώνια συζήτηση με τη συμμετοχή εισηγητών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, πιθανότατα και πολιτικών αρχηγών, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος θα επιλέξει το δικαίωμα της δια ζώσης υπεράσπισης του εαυτού του έναντι της επιλογής ενός έγγραφου υπομνήματος, καθώς επιμένει σταθερά στις καταγγελίες περί πολιτικής του δίωξης.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου θα διεξαχθεί αποκλειστικά η μυστική ψηφοφορία, η οποία θα γίνει πιθανότατα με κοινό ψηφοδέλτιο το οποίο θα αναγράφει τα τρία νέα αδικήματα και με μία κάλπη.

Στο πλαίσιο των μέτρων υγειονομικής προστασίας όμως έναντι του κορωνοϊού, η διαδικασία θα διαμορφωθεί αναλόγως και συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, με την είσοδο 60 βουλευτών ανά μία ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Η ΝΔ κρίνει ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις σωρείας αντιθεσμικών  παρεμβάσεων του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης σε μια σειρά υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ερευνάται ήδη από την Προανακριτική για τα 4 αδικήματα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση κακουργήματος, της δωροληψίας υπαλλήλου, της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό