20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, καταψηφίστηκε με 156 ψήφους κατά και 143 ψήφους υπέρ.

299 βουλευτές ψήφισαν. Απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης.

Προσπάθεια να δημιουργήσει πλασματική εικόνα, αδυναμία να καταθέσει προτάσεις μέλλον, αλλά και για να μιλήσει για το παρελθόν, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο επίμονο αίτημά μας να έρθει στη Βουλή να αντιπαρατεθούμε. Στις Δημοκρατίες το Κοινοβούλιο είναι ο χώρος όπου λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους. Εδώ και στις κάλπες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι πολίτες κρίνουν αυστηρά, συγκρίνουν δίκαια, επιβραβεύουν και τιμωρούν».

Προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ένοχο» «για τη μεγαλύτερη εκτροπή». «Για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας: εκβιάσατε, παρανομήσατε, αλλά σήμερα είστε πάλι εδώ ενώπιος ενώπιω με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγοντας την ομιλία του. Όπως είπε η στάση της κυβέρνησης δεν συνιστά μόνο «απόπειρα συγκάλυψης και απόδειξη ενοχής αλλά κακοποίηση του κράτους δικαίου της Δικαιοσύνης και της αλήθεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό