24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βιλερμπάν-Μακάμπι 67-85: Το δίδυμο Μπάλντγουιν-Μπράουν την οδηγεί στα play-offs

Ειδήσεις Ελλάδα

Έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο η Μακάμπι σημείωσε δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στην Euroleague κι αυτή που πέτυχε (67-85) στη Γαλλία επί της Βιλερμπάν την οδηγεί ακόμη πιο κοντά στην πρόκρισή της στα play-offs.

Πέρα από το υψηλό κίνητρο, περισσότερο μέτρησε η μεγάλη απόσταση σε επίπεδο ατομικής ποιότητας καθώς εκεί ήταν η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι σε εκτέλεση και δημιουργία και μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν τελείωσαν το παιχνίδι με 41 πόντους και 11 ασίστ, συνολικά. Κι έτσι η Μακάμπι πλησίασε ακόμη περισσότερο στον στόχο της συμμετοχής στα play-offs φτάνοντας στις 17 νίκες.

Ο αγώνας

Στην πρώτη περίοδο η Βιλερμπάν είχε περισσότερα λάθη σε σχέση με τελικές πάσες και η δε Μακάμπι δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της αλλά και ευστοχία από μακρινή απόσταση (16-14, 6:30). Κόλσον και Μπάλντγουιν ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των Ισραηλινών και ο ΝτεΚολό για τους Γάλλους (22-22, 10’).

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρά την αγωνιστική άνοδο του Λορέντζο Μπράουν. Η Μακάμπι δεν κατάφερε να μετρήσει διαδοχικές καλές άμυνες, χρησιμοποίησε και ζώνη, με συνέπεια να νιώθει συνεχώς την ανάσα της Βιλερμπάν (36-37, 16’). Με τον 14ο πόντο του Μπάλντγουιν η Μακάμπι έφυγε προηγούμενη από το παρκέ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-46) το οποίο χαρακτηρίστηκε από το χαμηλό επίπεδο δημιουργίας των δύο ομάδων και την επιλογή τους στις φάσεις ενός εναντίον ενός.

Η διαφορά των επτά πόντων (50-57, 25′) με την οποία προηγήθηκε η Μακάμπι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ήταν η μεγαλύτερη του παιχνιδιού. Με σωστή ανάγνωση των φάσεων, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (59-68, 30′), προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξαν ρόλο και οι επιλογές σχημάτων του Τι Τζέι Πάρκερ δίχως καθαρό πλέι μέικερ και με κακές επιλογές στην επίθεση.

Η Βιλερμπάν ξεκίνησε με δύο λάθη στην τελευταία περίοδο και η Μακάμπι βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (59-74, 32′). Οι Ισραηλινοί δεν είχαν ιδιαίτερη δυσκολία στη διατήρηση αυτής της διαφοράς (62-78, 36′) ειδικά από τη στιγμή που έβαλαν και τις συνεργασίες στον τρόπο έκφρασής τους στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 43-46, 59-68, 67-85

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Γενικώς στην κακή ατομική άμυνα της Βιλερμπάν σε Μπάλντγουιν και Μπράουν. Το παιχνίδι… τελείωσε στα πρώτα δύο λεπτά της τελευταίας περιόδου και από τη στιγμή που οι Ισραηλινοί πήγαν τη διαφορά στο +15.

Ο MVP: Δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τον πολυτιμότερο μεταξύ Ουέιντ Μπάλντγουιν και Λορέντζο Μπράουν, αλλά επιλέγουμε τον πρώτο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Εδώ δεν υπάρχει αμφιβολία καθώς ο Μπόνζι Κόλσον έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ντι Μποστ δεν έκανε πολλά πράγματα και ο Άλεξ Τάιους σχεδόν τίποτε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μακάμπι ζευγάρωσε εκτός έδρας νίκες στην Euroleague έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο και τις δύο… κολλητές που είχε κάνει τέλη Μάρτη, αρχές Απρίλη επί Παναθηναϊκού και Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν είχε περισσότερα λάθη από τελικές πάσες. Η βασική διαφορά των δύο ομάδων ήταν στο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς καθώς η Βιλερμπάν τελείωσε το παιχνίδι με 35.9% και η Μακάμπι με 66.7%

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μακάμπι επικράτησε και στο Τελ Αβίβ με 88-69.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Έτσι όπως παίζει η Μακάμπι, επενδύοντας δηλαδή στο ένας εναντίον ενός, απαιτείται καλή ατομική άμυνα και η Βιλερμπάν δεν την είχε απέναντι στα μαρκαρίσματα των Ουέιντ Μπάλντουιν, Λορέντζο Μπράουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό