20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βικτόρια Χίσλοπ: Έκκληση για συμμετοχή στην καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, ο Λόρδος Έλγιν απέσπασε βάναυσα τα Γλυπτά τον Παρθενώνα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο μνημείο

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης κεφαλαίων για να αποπληρωθεί συμβολικά το ποσό που χρησιμοποιήθηκε για την διάσωση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν και τους πιστωτές του έχει ξεκινήσει η ελληνική κοινότητα, κλασικιστές και ακτιβιστές της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, (BCRPM), με τη Βρετανή συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, μέλος του BCRPM, να απευθύνει έκκληση για οικονομική συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια. 

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

«Αυτή τη στιγμή με το Βρετανικό Μουσείο να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αθήνα έχουμε την ευκαιρία να διαγράψουμε μια αδικία 200 ετών. Χρειαζόμαστε τη βρετανική κυβέρνηση να υποστηρίξει το Βρετανικό Μουσείο να κάνει το σωστό. Γι’ αυτό ξεκινούμε για να αποπληρώσουμε συμβολικά τα κονδύλια που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των Γλυπτών από τον Έλγιν και τους πιστωτές του. Να αναγνωρίσουμε το ρόλο του κοινοβουλίου στην προστασία αυτών των θησαυρών ως ένα βήμα για την εξασφάλιση της υποστήριξής του» αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας, απευθύνοντας έκκληση για δωρεά στη σημαντική αυτή εκστρατεία «Κάθε δώρο έχει σημασία» επισημαίνει.

Πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, ο Λόρδος Έλγιν απέσπασε βάναυσα τα Γλυπτά τον Παρθενώνα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο μνημείο. Έστειλε τα Γλυπτά του Παρθενώνα από την τοποθεσία της Ακρόπολης στην Αγγλία, με σκοπό να διακοσμήσει το πατρογονικό του σπίτι στη Σκωτία. Ωστόσο, χρεοκόπησε και αναγκάστηκε να προσφέρει τα γλυπτά στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο εκείνη την εποχή κατέβαλε το ποσό των 35.000 λιρών (περίπου 2,5 εκατομμύρια λίρες σήμερα). 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό