24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αποφάσισε να ξεκινήσουν τα Χριστούγεννα από… τον Οκτώβριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον επίσημο εορτασμό των Χριστουγέννων από… τον Οκτώβριο κήρυξε ο Νικολάς Μαδούρο, εν μέσω της νέας κρίσης που πλήττει τη Βενεζουέλα.

«Είναι Σεπτέμβριος και είναι ήδη σαν Χριστούγεννα. Φέτος λοιπόν, για νας τιμήσω και να σας ευχαριστήσω όλους, θα διατάξω την έναρξη των Χριστουγέννων την 1η Οκτωβρίου. Τα Χριστούγεννα έφτασαν για όλους, με ειρήνη, χαρά και ασφάλεια!», δήλωσε ο Βενεζολάνος πρόεδρος τη Δευτέρα (2/9).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαδούρο παρατείνει την επίσημη εθνική περίοδο του εορτασμού των Χριστουγέννων, η οποία στη Βενεζουέλα συνοδεύεται συχνά με επιπλέον μπόνους για τους δημόσιους υπαλλήλους και πιο πολυτελή δώρα σε κρατικά φυλλάδια.

Πέρσι, ο Μαδούρο διέταξε τα Χριστούγεννα να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου, εκφράζοντας τη λύπη του αργότερα που δεν τα ξεκίνησε νωρίτερα. Το 2021, με τη χώρα να πλήττεται από την πανδημία του Co-19 και να έχει lockdown, ο Μαδούρο αποφάσισε ότι τα Χριστούγεννα θα ξεκινούσαν στις 4 Οκτωβρίου ως τακτική για την τόνωση της οικονομίας.

Σε πολιτική κρίση η Βενεζουέλα

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του Μαδούρο για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, οι Αρχές της Βενεζουέλας δημοσίευσαν ένταλμα σύλληψης για τον βασικό αντίπαλό του, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες, κατηγορώντας τον για «εγκλήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει τον Γκονζάλες, επιμένει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξε πρόεδρο τον Μαδούρο είναι προϊόν νοθείας, δημοσιεύοντας δελτία καταμέτρησης, σύμφωνα με τα οποία ο Μαδούρο έχασε στην πραγματικότητα την προεδρία με σημαντική διαφορά.

Οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις άλλων χωρών ζήτησαν από τις Αρχές της Βενεζουέλας να αποκαλύψουν αναλυτικά στοιχεία ψηφοφορίας ώστε να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό