18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βελτιώνονται τα ηλεκτρικά Opel Corsa και Mokka

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτονομίες 359 και 338 χιλιομέτρων αντίστοιχα
Η συνεχής εξέλιξη των Opel Corsa-e και Mokka-e έχει αποφέρει σημαντικές αυξήσεις στην αυτονομία και των δύο μοντέλων όχι μόνο κατά το επίσημο πρότυπο WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) αλλά και σε πραγματικές συνθήκες.
Με μία φόρτιση της μπαταρίας, το Corsa-e, που παρουσιάστηκε το 2019, μπορεί τώρα να καλύψει μέχρι 359 χιλιόμετρα (WLTP), αύξηση περίπου 7%, ενώ η αυτονομία του Mokka-e, που άρχισε να πωλείται το 2020 έχει αυξηθεί σε 338 χλμ (WLTP).
Οι αυξήσεις της αυτονομίας έχουν επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, χάρη στη βελτιστοποίηση των συστημάτων HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) και των συστημάτων κίνησης των Corsa-e και Mokka-e.
Η απόδοση της αντλίας θερμότητας, που θερμαίνει και ψύχει το εσωτερικό και περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και των δύο μοντέλων, είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ.

Οι αντλίες θερμότητας είναι πιο αποδοτικές από τα συμβατικά συστήματα HVAC, καθώς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τη μπαταρία, προς όφελος της αυτονομίας.

Οι πελάτες θα παρατηρήσουν τη βελτίωση κυρίως όταν οδηγούν τους χειμερινούς μήνες.
Στην αύξηση της αυτονομίας συμβάλλουν επιπρόσθετα ο νέος μειωτήρας κιβωτίου ταχυτήτων και τα ελαστικά κατηγορίας A+ 16 ιντσών (Corsa-e) και 17 ιντσών (Mokka-e).

Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό