16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλες οι λεπτομέρειες για όσα θα γίνουν μετά τον θάνατό της

Ειδήσεις Ελλάδα

Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021, 14:30

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα έγραψα της «επιχείρησης London Bridge» όπως ονομάζεται από τη βρετανική κυβέρνηση η στρατηγική που θα ακολουθηθεί την ημέρα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Σύμφωνα με το Politico που διάβασε τα απόρρητα έγγραφα, η στρατηγική περιλαμβάνει blackouts στα social media, κήρυξη εθνικού πένθους αλλά και μια πολυέξοδη κηδεία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του έγκυρου site, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να διαχειριστεί την είδηση του θανάτου της βασίλισσας απαγορεύοντας τα retweets και κάνοντας blackouts στους επίσημους social media λογαριασμούς. Μάλιστα, η στρατηγική που θα ακολουθηθεί φαίνεται πως έχει σημασία αφού σκοπεύουν να «ρίξουν μαύρο» στο επίσημο website της βασιλικής οικογένειας αφήνοντας μόνο μια ανακοίνωση για τον θάνατό της. Τα υπόλοιπα επίσημα websites της κυβέρνησης θα έχουν ένα μαύρο banner.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει δέκα μέρες μετά τον θάνατό της και η μέρα θα κηρυχτεί ως «μέρα εθνικού πένθους» αλλά δεν θα είναι επίσημη αργία. Η ανακοίνωση του θανάτου θα γίνει πρώτα στον πρωθυπουργό με την κωδική φράση «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» ενώ το κοινό θα ανακοινωθεί από το Press Association.

H δημοσίευση των εγγράφων είναι τυχαία και δεν σημαίνει, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ότι η υγεία της 95χρονης βασίλισσας έχει παρουσιάσει προβλήματα. Εκτός από τα πρακτικά θέματα που αναφέρονται στο London Bridge αλλά στην επιχείρηση «Sping Tide» που περιλαμβάνει όσα πρέπει να γίνουν όταν ο Κάρολος ανέβει στον θρόνο, συμπεριλαμβάνονται και όλοι όλοι προβληματισμοί της κυβέρνησης.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό