22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η σειρά που την έκανε να ξεπεράσει τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχεδόν 1,5 χρόνο πριν από τον θάνατό της, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε έρθει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απώλεια στη ζωή της, όταν ο επί 73 χρόνια σύντροφός της, πρίγκιπας Φίλιππος, έφυγε από τη ζωή. Η ίδια αν και προσπάθησε να επιστρέψει στην καθημερινότητά της, ήταν αναμφίβολα δύσκολο για εκείνη να υπενθυμίζεται συνέχεια πως ο βράχος της δεν βρισκόταν πλέον στο πλευρό της.

Ωστόσο, την περίοδο του θρήνου, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε βρει τον τρόπο να φτιάχνει τη διάθεσή της μέσω μίας σειράς στην τηλεόραση.

Όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας της νέας βιογραφίας για τη βασίλισσα Ελισάβετ, Gyles Brandreth, η μονάρχης είχε βρει παρηγοριά σε ένα από τα πιο γνωστά σήριαλ της βρετανικής τηλεόρασης. Ο λόγος για το Line of Duty του BBC, που της κρατούσε συντροφιά την περίοδο, μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Ειδικότερα, η βασίλισσα παρακολουθούσε το σόου από το 2012 που έκανε πρεμιέρα, μέχρι την αποκάλυψη του χαρακτήρα H, 9 χρόνια αργότερα. Πιο αναλυτικά, η υπόθεση είχε να κάνει με μία ομάδα που δούλευε για να ξεσκεπάσει ένα μεγάλο δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών. Μάλιστα, στο βιβλίο του Brandreth αναφέρεται πως ο υπεύθυνος της βασιλικής κατοικίας, Sir Tony Johnstone – Burt είχε επιφορτιστεί με το να παρακολουθεί μαζί με τη βασίλισσα το σόου και να της εξηγεί τι γινόταν. “Ήταν πολύ αστείο”, είχε πει χαρακτηριστικά ο Burt στον συγγραφέα.

Ήταν λογικό εξαιτίας της γρήγορης εξέλιξης των γεγονότων, η μονάρχης να έχανε κάποια κομμάτια της δράσης. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε εκμυστηρευτεί στον Gyles πως παρακολουθεί τη σειρά, όταν καταλαβαίνει τι λένε. “Υπάρχει πολύ μουρμουρητό στην τηλεόραση τώρα. Δεν φταίει η ακοή μου”, είχε δηλώσει περιπαικτικά η μονάρχης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό