24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένας 19χρονος φοιτητής σχεδίασε το νέο έμβλημα του πλατινένιου Ιωβηλαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τετάρτη 04 Αυγούστου 2021, 17:30

 

Η Βρετανίδα μονάρχης θα γιορτάσει τον Ιούνιο του 2022 τα 70 χρόνια στον θρόνο, κάτι που κανένας άλλος Βρετανός βασιλιάς δεν έχει καταφέρει.  Οι εορτασμοί που αναμένεται να είναι μεγαλοπρεπείς θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2022 και θα περιλαμβάνουν εκτός από την επίσημη παρέλαση και πολλές εκδηλώσεις για τους πολίτες.

Το μουσείο Victoria&Albert σε συνεργασία με το Παλάτι του Buckingham έκανε ένα διαγωνισμό για να επιλεχτεί το έμβλημα των εορτασμών και νικητής ήταν ο 19χρονος φοιτητής σχεδίου Edward Roberts.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν καλλιτέχνες ηλικιών 13-25 από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που έπρεπε να σχεδιάσουν ένα έμβλημα που θα αντικατοπτρίζει τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Ο Robers μετά την νίκη του δήλωσε πώς σκοπός του ήταν να δώσει «μια μοντέρνα παραλλαγή στα κλασικά στοιχεία του St.Edward Crown, για αυτό δημιούργησα μια συνεχόμενη γραμμή που ένιωθα ότι ήταν μια σωστή απεικόνιση της βασιλείας της».

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή που επέλεξε το νικητήριο σχέδιο «αυτό το καθαρό σχέδιο μας παίρνει σε ένα απλό ταξίδι μια γραμμής για να δημιουργήσει το στέμμα και τον αριθμό 70, συλλαμβάνοντας με όμορφο τρόπο τo συνεχές νήμα των 70 ετών βασιλείας της βασίλισσας».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό