23.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασίλης Κικίλιας: Κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού κήρυξε για την Αττική – Λουκέτο σε πάρκα και άλση

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατάσταση συναγερμού για την Αττική λόγω του κύματος ζέστης που πλήττει το λεκανοπέδιο, κήρυξε προ ολίγου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ανέφερε «Για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 μέσα στην Αττική και 4 σε άλλες περιφέρειες. Δηλαδή, βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού».

«Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον μας ή στην απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής», ανέφερε.

Για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 μέσα στην Αττική και 4 σε άλλες περιφέρειες. Δηλαδή, βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση.

Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες… pic.twitter.com/qw5rj5I4kl

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) June 20, 2024 Κλειστά τα πάρκα την Παρασκευή λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Αττικής με ανάρτησή της στο facebook γνωστοποίησε ότι «τα πάρκα και τα άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της, θα είναι κλειστά καθώς ακραίος (Κατάσταση Συναγερμού – Κατηγορία 5) θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 20-06-2024 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση υπάρχει «εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό