22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βαρύ κλίμα σε Αθήνα και Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γεωπολιτικό ρίσκο επέστρεψε για τα καλά στο προσκήνιο και προστέθηκε στους παράγοντες που τροφοδοτούν τη φυγή των επενδυτών από το ρίσκο. Η διαφαινόμενο κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης οδηγεί σε ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια ανά την Ευρώπη, που περιμένουν το σήμα της Fed για αποφασιστικές αυξήσεις επιτοκίων, αλλά και τα αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. 

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης καταγράφει στις 14:00 πτώση 1,8% στις 925,79 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 42 εκατ. ευρώ. Ισχυρότερες είναι οι απώλειες για τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον δείκτη τους στο -1,85%. Πτώση 1,34% παρουσιάζει από την άλλη ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης. 

Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων με απώλειες 2,5%, ενώ απώλειες άνω του 2% παρουσιάζουν επίσης οι κλάδοι ασφαλειών, ενέργειας και τεχνολογίας. 

Το κλίμα είναι βαρύ ανά την Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί περίπου 2%. Ο Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει πτώση 1,8%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έρχεται αντιμέτωπος με απώλειες 2,2%. 

naftemporiki.gr  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό