20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαριά ήττα της ΑΕΚ στη Λάρισα, «διπλό» του Κολοσσού στην Πάτρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή στο φινάλε τον Σον Μίλερ ο Κολοσσός πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα επικρατώντας με 80-76 του Απόλλωνα για τη 15η αγωνιστική της Basket League.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Κολοσσού μακριά από τη Ρόδο και με ρεκόρ πλέον 9-5 συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, οι Πατρινοί υποχώρησαν στο 5-9.

Ο Ηλίας Καντζούρης είδε πέντε παίκτες του να τελειώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων με τον Σον Μίερ να τελειώνει με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από 13 πόντους είχαν οι Τζόρνταν Φλόιντ και Κέι Γουίλιαμς.

Από την άλλη πλευρά για την ομάδα του Νίκου Βετούλα ο Δημήτρης Τσαλμπούρης έφτασε σε ένα ακόμη double-double με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Νάιζτελ Μίτρου Λονγκ είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Νίκος Δίπλαρος τελείωσε με 15 πόντους και 5 ασίστ αλλά και 5 λάθη εκ των οποίων τα δύο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Με 21 επιθετικά ριμπάουντ ο Ηρακλής κατάφερε να βάλει δύσκολα στην έδρα του Περιστερίου κι έφτασε να διεκδικεί το «διπλό» μέχρι το τέλος αλλά στις λεπτομέρειες οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς βρήκαν λύσεις και νίκησαν με 71-68.

Για το Περιστέρι, που είχε 39 προσπάθειες από τα 6.75 (12/39), ο Γκιέλο μέτρησε 19 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ήταν άστοχοι από τη γραμμή των βολών, πρώτος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Σταμάτης με 19 πόντους.

Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της ΑΕΚ, νίκησε με 82-65 και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της ανεβαίνοντας στο 5-9, ενώ ανέτρεψαν και τη διαφορά με την οποία είχαν χάσει στον πρώτο γύρο από την Ένωση.

Κορυφαίοι για τους Θεσσαλούς ήταν οι Μάριτς (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ), Γκριν (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Χάτσον (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Για την ΑΕΚ, που έπαιξε χωρίς Παππά, Ράουτινς και Ανγκόλα και υποχώρησε στο 6-8 θέτοντας σε κίνδυνο την παρουσία της στην οκτάδα, ενώ είδε και τον Στέφανο Δέδα να αποβάλλεται, πάλεψε ο Χάμερ (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό