24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαρβάκειος: Συνελήφθη ο πρώην σύντροφος της 60χρονης

Ειδήσεις Ελλάδα

Άμεσα εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 60χρονης, στην Πλατεία Βαρβακείου στο κέντρο της Αθήνας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ο δράστης που είναι επίσης Έλληνας 42 ετών, όπως προέκυψε ήταν ο πρώην σύντροφός της και επίσης χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, γνωστός και εκείνος στην περιοχή και επίσης είχε συλληφθεί αρκετές φορές για κατοχή ναρκωτικών.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών «κλείδωσαν» τον δράστη από βιντεοληπτικά υλικά της περιοχής και από πληροφορίες και έτσι έφτασαν στα ίχνη του, σε κακόφημο ξενοδοχείο της περιοχής που διέμενε. Οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και εξεταζόμενος, ομολόγησε το έγκλημα σε βάρος της πρώην συντρόφου του.

Ισχυρίστηκε πως βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, έκατσαν και έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών ουσιών, όμως όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, εκείνη κάποια στιγμή άρχισε να γίνεται πολύ επιθετική μαζί του, τσακώθηκαν και ισχυρίστηκε επίσης, πως εκείνη τράβηξε πρώτη μαχαίρι, της το πήρε από τα χέρια και την έπληξε με αυτό απανωτές φορές. Μόλις σωριάστηκε αιμόφυρτη στο έδαφος, τράπηκε σε φυγή.

Για την τσάντα που είχε μαζί της και έλειπε όπως και για το κομμένο λουρί, ισχυρίστηκε πως δεν ήξερε τίποτα και πως πιθανόν άλλος χρήστης μετά τον θάνατό της να πλησίασε και να την πήρε.

Το θύμα βρέθηκε μετά τις 11 το πρωί από υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας που κάλεσε τις Αρχές. Δράστης και θύμα γνωρίζονταν χρόνια και πέρα από την σχέση που είχαν συνάψει μπαινόβγαιναν μαζί σε προγράμματα απεξάρτησης χωρίς αποτέλεσμα.

Την μαχαίρωσε 20 φορέςΤο θύμα δέχτηκε καταιγισμό πληγμάτων με μαχαίρι. Ο δράστης έδειξε φοβερό μένος, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή, η 60χρονη δέχτηκε 20 μαχαιριές, εκ των οποίων 19 στον λαιμό και μία στον θώρακα.

Η ανακοίνωση της ΑστυνομίαςΓια την υπόθεση η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 60χρονης ημεδαπής, η σορός της οποίας βρέθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023, σε πλατεία έναντι της Βαρβακείου αγοράς στην Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστης είναι 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (25-05-2023) στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό