23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαν της χρονιάς για το 2023 το Volkswagen ID. Buzz Cargo!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το λανσάρισμα ενός σημαντικού αριθμού αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων  τους τελευταίους μήνες ήταν σχεδόν δεδομένο ότι ο τίτλος του International Van of the Year θα κατέληγε σε ένα από αυτά και έτσι έγινε τελικά. Ο μεγάλος νικητής για το 2023 είναι η επαγγελματική “Cargo” έκδοση του πολυαναμενόμενου, ρετρο-φουτουριστικού Volkswagen ID. Buzz που διέπρεψε ανάμεσα σε μία εξαιρετική ομάδα ανταγωνιστών και με 110 πόντους από τους 24 κριτές, κατέκτησε την πρώτη θέση. Χαρακτηριστικό της σκληρής μάχης για το φετινό βραβείο είναι το γεγονός ότι το VW ID. Buzz Cargo συγκέντρωσε μόλις 10 πόντους παραπάνω από το Ford Pro E-Transit ενώ στην 3η θέση βρέθηκαν τα Renault Kangoo E-Tech, Nissan Townstar Zero-Emission και Mercedes-Benz eCitan που βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική και χρησιμοποιούν τα ίδια κινητήρια σύνολα.

“[…] Συγχαρητήρια στην σχεδιαστική ομάδα της Volkswagen Commercial Vehicles για την δημιουργία αυτού του μοναδικού οχήματος που είναι τέλειο για περιβαλλοντικά ευσυνείδητη αστική κινητικότητα. Κάνει αναμφίβολα statement με το φουτουριστικό design του αλλά θυμίζει και το αυθεντικό Transporter T1, 70 χρόνια πριν, με το “V” καπό, το τονισμένο σήμα της VW και τους κοντούς προβόλους.“

Δήλωσε ο πρόεδρος του International Van of the Year, Iarlath Sweeney. Να θυμίσουμε ότι το ID.Buzz Cargo βασίζεται στην MEB αρχιτεκτονική του Group και κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και τροφοδοτείται από μία μπαταρία 77 kWh. Αυτός ο συνδυασμός είναι ικανός για 0-100 της τάξης των 10.2 δευτερολέπτων και εμβέλεια 400 χιλιομέτρων ανάμεσα στις φορτίσεις αλλά αμφότερα αυτά τα νούμερα μειώνονται δραστικά όταν ο οδηγός αποφασίζει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ωφέλιμο φορτίο του επαγγελματικού ID. Buzz Cargo που αγγίζει τα 650 κιλά. Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή αλλά και πως η παρουσία τριών αμιγώς ηλεκτρικών ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων στο βάθρο καθιστά σαφές πως η επανάσταση της ηλεκτροκίνησης δεν αφορά μονάχα τα επιβατικά μοντέλα της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό